Todelt fisk på putene

23 august, 2023

Delt glede er dobbel glede har vi hørt. Så ved å dele et motiv i to kan det jo bli dobbelt så stort. Skjønner du hva jeg mener?

Les hele artikkelen

Skodd for nye eventyr

16 august, 2023

Sett ditt personlige preg - på skoene. Med fargerike penner til tekstil og lær fikser du de fineste skoene til skolestart!

Les hele artikkelen

Fiskeformet kleshenger

26 juli, 2023

En glad laks eller en skummel fisk? En kleshenger, formet som en fisk er en morsom interiørdetalj på sommerhytta og er et enkelt snekkerprosjekt.

Les hele artikkelen

Nøkkelbrett med påtrykk

19 juli, 2023

Et fat med avtrykk av en gammel nøkkel er et fint oppbevaringssted for nøklene. Stempelsilhuetten er skåret ut av en myk linoleumsmatte og rullet inn i leiren.

Les hele artikkelen

Girlander med kroker og kuler

21 juni, 2023

Et sted å henge fra seg strandbagen, morgenkåpen eller nøkkelknippet mens man tar seg et morgenbad - En girlander med fargerike trekuler og smijernskroker er praktisk, samtidig som girlanderen pynter opp på bryggen eller i badehuset.

Les hele artikkelen

Veggklokke av klassisk trepalett

15 februar, 2023

En klassisk trepalett kan faktisk være like dekorativ som et maleri. Bruk paletten som urskive til en veggklokke og mal med ulike farger på klokkeslagene.

Les hele artikkelen

Bilde med maskeringstape

04 januar, 2023

Strektegninger? Kanskje, men noen ganger er det ikke mer enn bare noen få streker som skal til for å forvandle et tomt lerret til et kunstverk. Utstyrt med maskeringstape, pensel og akrylmaling blir du snart en dreven kunstner.

Les hele artikkelen

Som sopper i jorden…

02 november, 2022

Få planter er vel så dekorative som fluesoppen. Med sin røde hatt og hvite prikker – og sin forræderske gift, har den stått modell for kunsten i hundrevis av år, ikke minst når det nærmer seg jul.

Les hele artikkelen

Søte små fyrtårn til sommerbordet

06 juli, 2022

Sommerens søteste bordkortholder er små fyrtårn i de klassiske fargene; rødt, hvitt og blått. Fyrtårnene er også hyggelig å lage på rolige sommerdager i ferien.

Les hele artikkelen

Bondesjakk med sommersteiner

15 juni, 2022

Glatte, fine steiner fra strendene er enkelt å plukke med seg og bevare som et sommerminne. Med litt maling blir steinene til et fint bondesjakk,som kan brukes på late feriedager.

Les hele artikkelen

Girlander av signalflagg

23 juni, 2021

Det maritime hører sommeren til. En girlander med signalflagg vil bli en fin dekorasjon til uteplassen eller verandaen. Med tekstilmaling og maskeringstape fikser man signalfargene.

Les hele artikkelen

Nye håndtak, et strøk maling og nytt liv

22 januar, 2020

Med et malingsstrøk og nye beslag kan gamle umoderne møbler få et nytt liv. En kommode i lakkert furu med profilerte kanter og furuknotter får et helt annet uttrykk med noen enkle grep.

Les hele artikkelen

Vase med betongmaling

13 mars, 2019

En gammel vase fra det glade 80-tallet har her fått en oppdatering i 2020-stil. Med noen få strøk maling ble vasen forvandlet fra blank, rosa 80-tall til rå betong. Resirkulering og gjenbruk, men med en helt ny look. Helt riktig og veldig enkelt!

Les hele artikkelen

Blå batikk – og shibori

27 april, 2016

Blå batikk og blå shibori føles veldig riktig akkurat nå. Begge metodene er eldgamle fargeteknikker som kan utføres i samme fargebad. Batikkmønsteret får man ved å knyte bånd eller gummistrikker rundt stoffet og på den måten få runde sirkler eller streker med utydelige, ufargede konturer. Batikken har kommet og gått i motebildet og som interiørdetalj gjennom alle tider. Shibori føles litt nyere i vår del av verden. Teknikken kommer opprinnelig fra Østen, fra Japan og forbindes ofte med den marineblå fargen, selv om også andre farger har blitt brukt gjennom historien. Både batikk og shibori er så kalte resist-fargingsteknikker, der man på ulike måter skaper mønstre som sprer seg ujevnt over stoffet. Man kan aldri helt forutsi resultatet, men det er kanskje også det som er sjarmen! Det er alltid like spennende å se resultatet…

Les hele artikkelen

Trustpilot