Bilde med maskeringstape

04 januar, 2023

Strektegninger? Kanskje, men noen ganger er det ikke mer enn bare noen få streker som skal til for å forvandle et tomt lerret til et kunstverk. Utstyrt med maskeringstape, pensel og akrylmaling blir du snart en dreven kunstner.

Etter at julen er ryddet ut og et nytt år er begynt, er det kanskje på tide med litt forandring hjemme? Et nytt maleri kan virkelig freshe opp!

Alle som maler med olje og akryl kan faktisk lage dekorative bilder – av bare noen rette streker, selv om vi ikke er ordentlige kunstnere. Bilder av stiliserte silhuetter, tegnet med rette streker, som f.eks et dyr, brettet med origamipapir, finner man enkelt på nettet, som inspirasjon. Vil du gjøre det enkelt for deg selv, kobler du en projektor til pc,en og projiserer bildet direkte på lerretet før du setter på maskeringstapen. Ellers kan man få inspirasjon fra bilder og trekke sine egne streker med tapen. Det fine med tape er at tapen kan justeres og flyttes rundt til man er fornøyd!

Vi begynte å lage reven vår med en X til ørene og deretter en V til nesen. Skal du lage et symmetrisk bilde som dette, er det lurt å ha en linjal eller et målebånd for hånden slik at avstanden fra begge sider kan måles og midten av bildet kan markeres.  

Husk at tapen lager de hvite strekene og at flatene mellom skal dekkes med maling. Ta et skritt tilbake nå og da for å se hvordan motivet ser ut på lerretet.

Til denne reven rekker det kun med et par streker til ørene, øynene og nesen før malen er ferdig.

Finn fram malingen når tapen er satt på plass. Malingen har lett for å renne litt under maskeringstapen. Ønsker du sylskarpe streker, starter du med den hvite malingen langs kanten av tapen, på innsiden av alle flatene som skal males. På den måten vil alle de små lommene som dannes under tapen dekkes av den hvite malingen. Du vil dermed oppnå et skarpt skille når du deretter maler feltet i en annen farge.

La den hvite malingen tørke godt og dekk feltet med malingen du vil ha. Vi har brukt en gullfarget strukturpasta som skinner og reflekterer lyset. Mal korte penselstrøk på kryss og tvers slik at pastaen får mer struktur.

Fjern tapen før det siste malingsstrøket tørker, da vil resultatet bli best. Vær forsiktig, så ikke malingen fra den løse tapen drypper ned på bildet. La alt tørke før du spenner fast lerretet med stiftene på baksiden.

Deretter er det bare å rydde plass til reven og henge opp bildet på veggen!Trustpilot