Historikk

Sløyd-Detaljer ble startet i 1960 av Dan og Margit Medin. Hovedmålet da var å forsyne skolene med forbruksmateriell til sløyd-undervisningen. På den tiden kom det nytt direktiv fra skoleledelsen at sløyden skulle være mangfoldig, flere materialer skulle brukes i undervisningen som metall, emaljering, rotting m.m. Dan, som arbeidet som sløydlærer, så et stort behov for en heldekkende leverandør som kunne forenkle sløydlærerens innkjøpsrutiner.

Sløyd-Detaljer jobbet kun med salg til skolesløyden i mange år, og enda er skoler en av våre viktigste kundegrupper. Til tross for at kunder, produkter, geografisk marked og katalogen har blitt utvidet gjennom årene har den grunnleggende forretningsideen bestått. Den første katalogen ble utgitt i 1961 og besto av et hefte med stensilark. Dagens katalog trykkes årlig på fire ulike språk som distribueres over hele Norden. I dag lagerfører vi drøyt 8000 produkter og markedsfører mange tunge varemerker som Bahco, Casco, Skil, Alcro, Herdin, Bosch m.m.

For 15 år siden overtok Dan og Margits døtre Monica Medin- Sjöäng og Marianne Medin. Det er kun Marianne, som er VD i foretaket, og som jobber i Sløyd-Detaljer. Til tross for stadig vekst, drives virksomheten på samme måte og i samme retning som sine foreldre.
Velkommen til å klikke deg inn på vår velfylte webshop. La våre idesider inspirere deg. Vi håper våpr webshop oppfyller alle dine behov og forventninger. Du er hjertelig velkommen til å kontakte oss dersom ting ikke fungerer. Vi tilstreber hele tiden å møte våre kunders krav på alle mulige områder.

Sløyd-Detaljer jobbet i mange år utelukkende med salg til skolens sløyd-timer, og er i dag også Sløyd-Detaljers viktigste kundegruppe. Selv om kunder, produkter, det geografiske markedet og katalogen har utviklet seg gjennom årene, har den grunnleggende forretningsideen bestått. Gleden ved å bruke kreativiteten og lage ting selv er fortsatt vårt fokus.


Den første katalogen ble utgitt i 1960 og besto av et 24 siders hefte med maskinskrevne tekster og håndtegnede bilder. Katalogen ble trykket på en spritduplikator i 50 eksemplarer.

Siden 1998 har Sløyd-Detaljer vært eid av Dan og Margits døtre; Monica Medin-Sjöäng og Marianne Medin. Det er imidlertid kun Marianne VD, som er aktiv i selskapet. Sløyd-Detaljer er i stadig utvikling, men driver fortsatt virksomheten i samme ånd og med samme innstilling som Dan og Margit gjorde. Arbeidsstyrken er meget stabil, og det er sjelden noen slutter av annen årsak enn pensjonering. Sløyd-Detaljer er fremdeles en familiebedrift, og den tredje generasjonen som sikrer selskapets framtid består av Mariannes datter Caroline og sønnen Peter, som jobber som markeds- og etableringssjef.

 

Spara

Spara

Spara


Trustpilot