Historikk

Sløyd-Detaljer ble startet i 1960 av Dan og Margit Medin. Hovedmålet da var å forsyne skolene med forbruksmateriell til sløyd-undervisningen. På den tiden kom det nytt direktiv fra skoleledelsen at sløyden skulle være mangfoldig, flere materialer skulle brukes i undervisningen som metall, emaljering, rotting m.m. Dan, som arbeidet som sløydlærer, så et stort behov for en heldekkende leverandør som kunne forenkle sløydlærerens innkjøpsrutiner.

Sløyd-Detaljer jobbet kun med salg til skolesløyden i mange år, og enda er skoler en av våre viktigste kundegrupper. Til tross for at kunder, produkter, geografisk marked og katalogen har blitt utvidet gjennom årene har den grunnleggende forretningsideen bestått. Den første katalogen ble utgitt i 1961 og besto av et hefte med stensilark. Dagens katalog trykkes årlig på fire ulike språk som distribueres over hele Norden. I dag lagerfører vi drøyt 8000 produkter og markedsfører mange tunge varemerker som Bahco, Casco, Skil, Alcro, Herdin, Bosch m.m.

For 15 år siden overtok Dan og Margits døtre Monica Medin- Sjöäng og Marianne Medin. Det er kun Marianne, som er VD i foretaket, og som jobber i Sløyd-Detaljer. Til tross for stadig vekst, drives virksomheten på samme måte og i samme retning som sine foreldre.
Velkommen til å klikke deg inn på vår velfylte webshop. La våre idesider inspirere deg. Vi håper våpr webshop oppfyller alle dine behov og forventninger. Du er hjertelig velkommen til å kontakte oss dersom ting ikke fungerer. Vi tilstreber hele tiden å møte våre kunders krav på alle mulige områder.


Slöjd-Detaljer arbetade enbart med försäljning till skolslöjden under många år och än idag är skolor Slöjd-Detaljers viktigaste kundgrupp. Trots att kunder, produkter, den geografiska marknaden och katalogen har utvidgats under åren har den grundläggande affärsidén bestått, det är fortfarande kreativiteten och glädjen med att skapa själv som ligger i fokus.

Den första katalogen utkom 1960 och bestod ett 24 sidigt häfte med maskinskrivna texter och handritade bilder. Katalogen trycktes på en spritkopiator i 50 exemplar.

Sedan 1998 ägs Slöjd-Detaljer av Dan och Margits döttrar Monica Medin-Sjöäng och Marianne Medin. Det är dock endast Marianne VD, som är verksam i företaget. Slöjd-Detaljer växer men man har fortsatt driva verksamheten i samma anda och med samma inriktning som Dan och Margit gjorde. Personalstyrkan är mycket stabil, det är sällan någon slutar av annan anledning är pensionering. Slöjd-Detaljer är fortfarande ett familjeföretag och den tredje generationen som säkrar företagets framtid består av Mariannes dotter Caroline och sonen Peter som arbetar som marknads- respektive etableringsansvarig.

 

Spara

Spara

Spara


Trustpilot