Vase med betongmaling

13 mars, 2019

En gammel vase fra det glade 80-tallet har her fått en oppdatering i 2020-stil. Med noen få strøk maling ble vasen forvandlet fra blank, rosa 80-tall til rå betong. Resirkulering og gjenbruk, men med en helt ny look. Helt riktig og veldig enkelt!

Den gamle vasen fra 80-tallet, som er blitt stående innerst i skapet har en veldig fin form, men fargen? Rosa høyglans glasur passet utmerket sammen med 80-tallets tredelte plakater med motiv av golfballer som knuste glass i slow motion, men i dag? Dersom man opplevde 80-tallet, føles det helt feil, tidsmessig. Med en liten makeover vil vasen gli rett inn i 2020-tallet, med de røffe, grå betongflatene som vi sikkert kommer til å le godt av om ti år … men vi må forholde oss til nåtiden og vasen kommer til å passe perfekt til vårens blomstrende greiner.

Siden denne vasen har en såpass blank overflate, tok vi ikke sjansen på å male med betongmaling rett på vasen da det er usikkert hvor godt malingen vil sitte. Vi grunnet derfor med en primer i sprayform først. Før vi satte i gang, vasket vi vasen godt og pusset med våtslipepapir for å få en så ru overflate som mulig og samtidig være sikker på at alt av smuss og fett er fjernet. Med våtslipepapiret kan man pusse røffe overflater som glass og porselen og det kan med fordel gjøres under rennende vann.

Tørk vasen godt og spray deretter med primer. Primeren passer utmerket å grunne med og sitter godt på både glass og porselen. La vasen med primeren tørke et døgn før du fortsetter med betongmalingen.

Betongmalingen gir en helmatt overflate med struktur. For å unngå synlige penselstrøk anbefaler vi å påføre primer med svamp. En klassisk vaskesvamp med naturlige ujevnheter i strukturen er perfekt å bruke. Bruk svampen over hele overflaten og la malingen tørke til dagen etter før du fyller vasen med vann og fine greiner.Trustpilot