Veggklokke av klassisk trepalett

15 februar, 2023

En klassisk trepalett kan faktisk være like dekorativ som et maleri. Bruk paletten som urskive til en veggklokke og mal med ulike farger på klokkeslagene.

Start med å henge opp paletten på en spiker på veggen slik at du ser at den henger rett på veggen. Heng en spiker eller noe annet tungt i en hyssing, som et lodd, fra samme spiker. Sett et merke med blyant hvor tallet 12 og 6 skal være på urskiven.

Løft paletten ned og bruk en vinkelhake eller en stålvinkel for å markere tallet 3 og 9. Ta deretter mål slik at det blir jevn avstand til de andre klokkeslagene og sett et merke med en blyant.

Klokkeslagene markerer du som du vil. Vi blandet svart og gullfarget maling. Vil du ha en fargerik tallskive, kan du lage en fargesirkel eller bruke alle regnbuens farger.

Dytt malingen på, litt ujevnt, omtrent som det ser ut når man blander maling. Pass på at malingen ikke blir for tykk og stikker så mye ut at viserne setter seg fast i klokkeslagene.

La malingen tørke godt før du borer hull til urverket i midten med et 8 mm trebor. Monter urverket og viserne og sett batteriet på plass i urverket.

Dermed er klokken klar til å henges på veggen. 

(PS Nå når maling og pensler allikevel er framme, blir du kanskje inspirert til å lage flere malerier, som disse enkle ansiktene, malt på baksiden av gamle malerier, kjøpt på loppemarked)Trustpilot