Fiskeformet kleshenger

26 juli, 2023

En glad laks eller en skummel fisk? En kleshenger, formet som en fisk er en morsom interiørdetalj på sommerhytta og er et enkelt snekkerprosjekt.

Et oppheng for klær, håndklær eller kjøkkenutstyr kan brukes mange steder. Dette opphenget, laget som en fisk, er et enkelt snekkerprosjekt og er en fin innredningsdetalj.

Start med å lage en skisse av fisken på papir først, ta mål av hvor du vil henge den opp. Mål hvor lang fisken skal være og tegn den deretter på papiret. Hver trespile vil fungere som en krok, så de bør monteres med passelige mellomrom.

Finn fram trelisten du skal bruke og tegn den på skissen. Deretter regner du ut hvor mange spiler du vil ha og hvor tett de skal stå. Når du er ferdig med skissen, tegner du spilene på trelisten slik at du vet hvor du skal sage.

For saging av runde former, anbefaler vi å bruke en figursag. I dette tilfellet er det også mulig å bruke en vanlig japansk håndsag og deretter file og slipe de avrundede kantene.

Kutt spilene i riktig rekkefølge. Legg spilene etter hverandre slik at du ser at det stemmer og ser fint ut.

Til hodet og halefinnen sager du ut en bredere list og en lang, smal stripe til selve ryggraden. Slip kantene myke og fine med sandpapir og legg spilene på plass.

Lim med litt trelim slik at alle delene blir liggende riktig. La limet tørke før du snur fisken og skrur spilene på plass fra baksiden.

Bor små hull for sikkerhets skyld slik at listen ikke sprekker. I to av de ytterste skruene monterer du to opphengsbeslag til å henge opp fisken med.

Mal i en fin farge – eller kanskje i forskjellige farger, en til hver virvel?Trustpilot