Misteltein av messing

13 desember, 2023

En misteltein må vel alle ha til jul? Denne lager du selv av tynn messingfolie, messingtråd og voksperler. Mistelteinen henges deretter opp i et fint bånd på et passelig sted.

Les hele artikkelen

Oldemors julepynt til juletreet

06 desember, 2023

Fine papirstjerner til juletreet kan man fortsatt lage selv, akkurat som på oldemors tid. Vakkert pergamentpapir og et rødt/hvitt bånd er stort sett det som skal til.

Les hele artikkelen

Snømenn i tovet ull

29 november, 2023

Så søte at man nesten smelter… Klassiske snømenn i tovet ull holder seg fint i varmen selv om man fyrer opp i peisen i en julepyntet stue. De kan også henges utendørs i kulden.

Les hele artikkelen

Krans med papirstjerner

22 november, 2023

Twinkle, twinkle… Stjerner kan det aldri bli for mange av på denne tiden av året. Etter fjorårets papirstjerner kommer det her en annen variant - helt uten folder. Lag brune pepperkakestjerner med snøhvit dekor og samle alle stjernene på en dekorativ krans.

Les hele artikkelen

Nøtteknekker til juletreet

08 november, 2023

Den klassiske nøtteknekkeren, her i ny utgave, er en fin gave å ha med seg til adventskosen eller gløggfesten. Mal en ferdig dreid trefigur i de klassiske fargene; rød, hvit og svart.

Les hele artikkelen

Adventshus til bordet

11 oktober, 2023

Lag en fin borddekorasjon av en lang husrekke med tente lys i vinduene. Bygg din egen lille by til advent med husfasader i ulike stiler.

Les hele artikkelen

Et skinnende Eiffeltårn

21 desember, 2022

Gull og glitter kan man ikke få for mye av når det lakker og lir mot jul. Dette lille Eiffeltårnet i trådsløyd og glitter passer perfekt som dekorasjon til både jul og nyttår. En dekorasjon som varer lenge!

Les hele artikkelen

En liten juleby i vinduskarmen

14 desember, 2022

I stedet for den klassiske julekrybben … kan man bygge en liten juleby med snøhvite hus og med en skinnende stjernehimmel over.

Les hele artikkelen

Skøyter med skinnende detaljer

07 desember, 2022

Filtkledde skøyter med glitrende skinner til å henge opp i juletreet; årets søteste julepynt syr du selv av myk filt.

Les hele artikkelen

Nisselue til gløggen

30 november, 2022

Gløggflasken forvandles til en nisse med en enkel pappkjegle i filt, og nissen blir en fin gave å ta med til adventsfesten.

Les hele artikkelen

Snømenn i juletreet

23 november, 2022

Oftest gjør snøen en kjapp gjesteopptreden før den så smelter raskt bort igjen. Ønsker du deg en mer pålitelig snømann bør du lage den i andre materialer.

Les hele artikkelen

Glass med englevakt

16 november, 2022

Skulle du noen ganger ønske at du hadde en engel på skulderen eller hvorfor ikke på glasset? Når årets første gløgg skal serveres, får englene ta plass på kanten av glasset.

Les hele artikkelen

Lag dine egne former til pepperkakehuset

09 november, 2022

Nå er tiden snart inne for å bake pepperkakehus. I år har vi byttet ut det tradisjonelle taket med trappegavler, og formene lager du selv av tynne metallplater.

Les hele artikkelen

Som sopper i jorden…

02 november, 2022

Få planter er vel så dekorative som fluesoppen. Med sin røde hatt og hvite prikker – og sin forræderske gift, har den stått modell for kunsten i hundrevis av år, ikke minst når det nærmer seg jul.

Les hele artikkelen

Glitter, glitter, glitter!

22 desember, 2021

På denne tiden av året kan man unne seg masse bling. Glitter fremhever både jule- og nyttårsfeiringen og glitter kan tilføres på mange ulike måter. Med rosetter på flasker og glass, serviettringer med glitter, coctailpinner, vimpler og fyrverkeri feirer vi det nye året.

Les hele artikkelen

Broderte pakkelapper

15 desember, 2021

Noen ganger er utsiden (nesten) like viktig som innsiden. Litt ekstra flid når man pakker inn gavene kommer ofte til uttrykk i detaljene. Broderte pakkelapper er like fine til julegavene som til nyttårs- og vertinne-gaven.

Les hele artikkelen

Julestrømpe til bestikket

08 desember, 2021

Julenissen vil helst ikke synes, men sniker seg lydløst inn og legger igjen gavene når vi alle sover. I år har han glemt julestrømpene - midt på middagsbordet!

Les hele artikkelen

Filt-trær til bordet

24 november, 2021

Hva er vel julen uten grantrær? Granen er en viktig del av vår julefeiring. La disse filt-trærne få sin plass på bordet i julen.

Les hele artikkelen

Kristtornblader av kreppapir

17 november, 2021

Kristtornens karakteristiske blader og røde bær er et klassisk symbol på julen. Laget av kreppapir blir de fine dekorasjoner når julen nærmer seg.

Les hele artikkelen

Adventsgran av furulister

10 november, 2021

Snart er det advent! Med tente lys, gløgg, lussekatter og adventskalendere i alle tenkelige former. Dette adventstreet er skåret ut av vanlige furulister.

Les hele artikkelen

Lufttørkende leire til juleverkstedet

03 november, 2021

Juletrepynt, pakkelapper, bordkort og en hel liten by i vinterskrud. Alt kan lages av lufttørkende leire når vi endelig skal i gang med juleverksted igjen!

Les hele artikkelen

Filttrær til julebordet

09 desember, 2020

Det er hyggelig å dekke et vakkert bord når man venter gjester. Trær, som holder bestikket på plass og en liten eukalyptuskvist på hver kuvert, er klippet ut av tykk filt.

Les hele artikkelen

Flaskefutteral av strikket jutegarn

13 desember, 2017

En flaske med gløgg, vin eller noe annet godt er så og si alltid en fin vertinne-gave, men det kan være morsomt å pakke den inn litt personlig også. Et rustikt futteral, strikket av vanlig jutegarn med rødmalt bunn er en hyggelig gå-bort-gave til jul og nyttår.

Les hele artikkelen

Gryteunderlag av halve trekuler

21 desember, 2016

Et fint gryteunderlag setter prikken over i,en på bordet.

Les hele artikkelen

Julestemning med kobbertråd og gammelt papir

08 desember, 2015

Den røde tråden denne uken… er kobbertråd. Et enkelt materiale, men samtidig så vakkert og anvendelig! Vikle noen runder rundt en gammeldags klesklype, bøy tråden til et par vinger og avslutt med en liten glorie. Vips, så har du en kjempefin bordkortholder til gløgglasset.

Les hele artikkelen

Trustpilot