Bondesjakk med sommersteiner

15 juni, 2022

Glatte, fine steiner fra strendene er enkelt å plukke med seg og bevare som et sommerminne. Med litt maling blir steinene til et fint bondesjakk,som kan brukes på late feriedager.

Har man en pose å oppbevare steinene i, kan den samtidig fungere som et spillebrett. Sy en pose med en kanal øverst, la det være igjen en åpning langs sømmen på begge sider. Tre to lengder av satinbåndet inn fra hver kant. Bind båndet sammen i hver sin ende. Trekk i begge ender samtidig for å lukke posen på en grei måte. Satinbåndet glir lett på plass i stoffet og passer derfor godt å bruke.   

Poscapennene passer godt å bruke når du skal male steinene. Blekket dekker veldig godt og flyter ikke utover. Pennene er dessuten enkle å ta med, f.eks på stranden.

Tegn samme mønster på tre steiner, f.eks sitronskiver, vannmelon, jordbær, marihøner, sjøstjerner… Her er det bare fantasien som setter grensene.

Bruk en permanent penn, som passer til tekstiler, for å tegne opp spillebrettet. Tegn strekene på frihånd og la blekket tørke. Stoffet fikseres med strykejern på vrangsiden, følg anvisningen. Posen er enkel å ta med seg ut på tur eller på stranden, og kan vaskes ved behov.Trustpilot