Nye håndtak, et strøk maling og nytt liv

22 januar, 2020

Med et malingsstrøk og nye beslag kan gamle umoderne møbler få et nytt liv. En kommode i lakkert furu med profilerte kanter og furuknotter får et helt annet uttrykk med noen enkle grep.

Mange husker sikkert tilbake til da lakkerte furumøbler var helt in, gjerne med litt avrundede profiler og furuknotter til håndtak. Mulig det blir moderne igjen, men akkurat nå ønsker vi en stilmessig oppdatering.

Denne furukommoden har gjort sitt og skal nå få en ny look.

Det første vi gjorde var å sage av de gamle furuknottene og den avrundede profilen på nederste skuff. Med en japansk håndsag er det enkelt å kutte fine snitt. Deretter pusset vi forsiktig over hele kommoden slik at malingen sitter godt. Det enkleste er å bruke en slipemaskin, men det går greit å pusse for hånd også. 

Tørk over kommoden med en fille og dra ut alle skuffene slik at du kommer til og får malt. Stryk malingen på og la malingen tørke godt. Vi brukte en matt, svart hobbymaling, som gir en matt finish, lignende kalkmaling.

Når malingen har tørket, skal håndtakene monteres. De skålformede håndtakene har skjulte fester. For å vite hvor man skal bore, laget vi en enkel papirmal. Legg håndtaket på et vanlig hvitt ark og tegn rundt håndtaket. Skyv deretter arket med håndtaket over bordkanten og stikk en blyant gjennom skruehullene. 

Nå har du en mal slik at du enkelt kan sette et merke på skuffen der hullet skal være og håndtaket skal settes på plass Selv med en mal kan det være vanskelig å få hullene nøyaktig på riktig sted, men om man borer et noe større hull går det allikevel fint å feste håndtakene.

Voila! Kommoden har nå fått et nytt liv med et helt annet uttrykk! 


Trustpilot