Smarte merkelapper til saft og syltetøy

17 juli, 2024

Pass på å ta vare på alle sommerens smaker og dufter før høsten og vinteren setter inn. De smarteste merkelappene skriver du rett på flaskene og glassene.

Les hele artikkelen

Full galopp over sommerengen

10 juli, 2024

Tiden da vi lekte med kongler er forbi, men den klassiske trehesten er vel verdt å børste støvet av når barn på sommerferie begynner å gå lei og vil gjøre noe annet!

Les hele artikkelen

Rutete dørstopper til sommeren

03 juli, 2024

En trestokk med sjakkruter blir en praktisk og artig dørstopper. Den er enkel å flytte med håndtaket på den skråskjærte toppen.

Les hele artikkelen

Skogens skulpturer

26 juni, 2024

Der noen bare ser søppel, ser andre skulpturer! Gamle grå greiner i skogen kan se ut som vakre skulpturer med sine krokete greiner og patina.

Les hele artikkelen

Sommerlig girlander med vannmeloner

29 mai, 2024

Lag en fin girlander av kakeunderlag til sommerens hagefester. Heng girlanderen i et tre eller legg den midt på bordet som fin bordpynt.

Les hele artikkelen

Strikket veske i ett stykke

08 mai, 2024

Nå kan du glemme kompliserte strikkeoppskrifter og tapte masker! Denne sommervesken strikker du i ett stykke, deretter bretter og syr du den sammen for hånd. Med rette strikkeringer er det latterlig enkelt å strikke jevne masker i doble lag.

Les hele artikkelen

Dekket bord for skalldyraften

02 august, 2023

Ingen august uten skalldyraften. Til sensommerens tradisjonelle fest passer det fint å dekke med en hjemmelaget duk med skalldyrmotiv.

Les hele artikkelen

Fiskeformet kleshenger

26 juli, 2023

En glad laks eller en skummel fisk? En kleshenger, formet som en fisk er en morsom interiørdetalj på sommerhytta og er et enkelt snekkerprosjekt.

Les hele artikkelen

Strandskjell i sølvleire

12 juli, 2023

Hva gjør du med alle skjellene du finner på stranden? Lage et halskjede kanskje, for å minnes de varme sommerdagene resten av året.

Les hele artikkelen

En uro med fly til sommerferiens barnefingre

05 juli, 2023

Barnefingre som har sommerferie og er ivrige etter et prosjekt. Et fly av klesklyper og ispinner gir fantasien og skaperlysten luft under vingene.

Les hele artikkelen

Skrevet i stein – med egen gravering på sommerglatte steiner

28 juni, 2023

Ingenting er skrevet i stein, sies det. Så feil kan man ta! Graver et navn eller et fint symbol på sommerglatte steiner og bruk steinene som duk-lodd eller bordkort.

Les hele artikkelen

Girlander med kroker og kuler

21 juni, 2023

Et sted å henge fra seg strandbagen, morgenkåpen eller nøkkelknippet mens man tar seg et morgenbad - En girlander med fargerike trekuler og smijernskroker er praktisk, samtidig som girlanderen pynter opp på bryggen eller i badehuset.

Les hele artikkelen

Heiset seil på kaken

14 juni, 2023

På tide å kaste loss? Nå heiser vi snart seilet og gir oss i vei på nye sommereventyr, men først skal vi feire med kaker og annet bakverk. Med heiset seil og med flagget til topps.

Les hele artikkelen

Sommerkrans med laaang holdbarhet

07 juni, 2023

Visne blomsterkranser på Sankthansaften er nå en saga blott. Med en krans av papirblomster holder blomsterkransen hele natten og mer til.

Les hele artikkelen

Kumihimo-fletting av serviettringer i hampgarn

31 mai, 2023

Fine serviettringer til sommerbordet fletter du av hampgarn i klassisk japansk flette-teknikk. Rustikt naturlig hampgarn og søte sommerblomster er en fin kombinasjon. Fletteteknikken er også så enkel at du lett kan ta med deg håndarbeidet på stranden i sommer.

Les hele artikkelen

Sommer og sløyfer i håret

17 mai, 2023

Nå når sommeren er like rundt hjørnet, er mulighetene mange for å pynte seg litt ekstra. En sløyfe i håret i klassisk Chanel-stil passer vel fint til både skoleavslutningen, sommerfesten og kanskje på morsdagen?

Les hele artikkelen

Tiara til sommerens fester

03 mai, 2023

Sommeren er høysesong for feiring av alle slag; eksamen, konfirmasjon, dåp og bryllup. En fin tiara laget av tynn messingtråd og skinnende perler er et personlig tilbehør som passer godt å bruke ved ulike anledninger.

Les hele artikkelen

Livbøyekrans på døren

26 april, 2023

Med et lite sideblikk til den klassiske livbøyen blir den røde og hvite dørkransen en morsom dekorasjon. Passer både ute og inne, hjemme og på hytta.

Les hele artikkelen

Vindfisk - en krysning mellom et fugleskremsel og et flagg

27 juli, 2022

La en vindfisk fylle lungene med luft og seile med vinden! Bonusen er at fuglene holder seg vekk og i tillegg viser vindretningen i sommerbrisen.

Les hele artikkelen

Søte små fyrtårn til sommerbordet

06 juli, 2022

Sommerens søteste bordkortholder er små fyrtårn i de klassiske fargene; rødt, hvitt og blått. Fyrtårnene er også hyggelig å lage på rolige sommerdager i ferien.

Les hele artikkelen

Jeansveske med skulderrem av tau

22 juni, 2022

Strandveske i jeansstoff med skulderrem av tau, passer fint å bruke på sommerens utflukter.

Les hele artikkelen

Bondesjakk med sommersteiner

15 juni, 2022

Glatte, fine steiner fra strendene er enkelt å plukke med seg og bevare som et sommerminne. Med litt maling blir steinene til et fint bondesjakk,som kan brukes på late feriedager.

Les hele artikkelen

Feststang til sommerens fester utendørs

08 juni, 2022

Lag en feststang til utebordet med et brett i bunnen til mat og drikke. Passer både til St.hans og andre festlige anledninger i sommer!

Les hele artikkelen

Flettet taumatte til sommerbordet

25 mai, 2022

En mindre modell av den klassiske taumatten blir et fint gryteunderlag til sommerbordet.

Les hele artikkelen

Til alle flaggdagene!

18 mai, 2022

Forsommeren er en tid full av høytider. Vi feirer nasjonaldagen, konfirmasjoner og skoleavslutninger allerede før St.hans. Ekstra fint blir festbordet, dekket med bordkort med motiv av blått hav og med flagget til topps. Med det blå og gule båndet sender vi samtidig en tanke til alle som ikke har det like bra i verden akkurat nå.

Les hele artikkelen

Girlander av signalflagg

23 juni, 2021

Det maritime hører sommeren til. En girlander med signalflagg vil bli en fin dekorasjon til uteplassen eller verandaen. Med tekstilmaling og maskeringstape fikser man signalfargene.

Les hele artikkelen

DIY Hengekøye for late sommerdager

09 juni, 2021

Hengekøyen er en klassiker! Perfekt til late sommerdager, men også et perfekt DIY prosjekt til fridagene når kreativiteten slår til.

Les hele artikkelen

Sølvarmbånd med runde lenker og stavlås

24 juni, 2020

Fra en bit sølvtråd til ferdig armbånd er ikke veien særlig lang. Alt som trengs er noen få trinn med grunnleggende sølvsmedarbeid, som man kan gjøre hjemme på eget kjøkken.

Les hele artikkelen

Slipp sommerluften inn!

29 mai, 2019

En dørstopper som holder ytterdøren åpen på varme sommerdager er et must. Støp den selv i klassisk stil og med hull til tauet slik at den kan flyttes.

Les hele artikkelen

Telgje skjeer - perfekt for late dager

02 august, 2017

Late dager på bryggekanten, dager der man egentlig ikke har lyst til å gjøre noe, men allikevel blir litt rastløs. Slike dager er perfekte for et telgjeprosjekt. Med en kniv i den ene hånden og en trebit i den andre, har man den perfekte hobby, og skjeer og øser kan man aldri få for mange av.

Les hele artikkelen

Trustpilot