Rutete dørstopper til sommeren

03 juli, 2024

En trestokk med sjakkruter blir en praktisk og artig dørstopper. Den er enkel å flytte med håndtaket på den skråskjærte toppen.

Nå er det på tiden for å slippe inn sommeren! Når det er varmt, kan dørene gjerne være åpne. Hva er ikke mer praktisk enn en dørstopper i nærheten da? Dørstopperen er en artig dekorasjon så det gjør ingen ting å ha den stående fremme.
Bruk et passe stort avkapp fra en gammel tre bjelke eller lignende. Trebiten må ha god tyngde for å kunne holde døren når det blåser, så se til at du har en stor bit.
Avkappet vi fant var allerede skråskjært i enden, noe som er praktisk om man vil ha et håndtak på den. Start med å sage til trebiten i en fin form og størrelse.
Vi ville male trebiten i litt vinglete og skjeve sjakkruter uten helt rette streker og vinkler. Bruk en blyant og skisse opp rutene på treet. Siden rutene skal gå rundt å alle sider av dørstopperen er det lettest å gjøre rutene som skal være svarte litt større, ellers er det vanskelig å holde styr på mønsteret.

Planen var å bruke en gammel trebit, kanskje en stokk fra et gammelt forlist sjørøverskip? Da ville trestokken allerede hatt grålig patinering og man hadde bare behøvd å male på de svarte rutene. Vi bruker jernvitrol grå oljebeis til de grå rutene.

Men vi starter med å male de svarte rutene. En grafittsvart lakkbeis fungerer kjempe bra til de svarte feltene. Den dekker godt og er enkel å male med, til og med på fine detaljer som rutehjørnene.

La det svarte tørke godt før du fyller i de grå feltene.

Håndtaket skrur man fast med små svarte tre skruer. Vi satt det fast litt på skeive for morsomt uttrykk.

Nå er det tid for å lukke opp døren og slippe inn sommerluften!Trustpilot