Vindfisk - en krysning mellom et fugleskremsel og et flagg

27 juli, 2022

La en vindfisk fylle lungene med luft og seile med vinden! Bonusen er at fuglene holder seg vekk og i tillegg viser vindretningen i sommerbrisen.

Med inspirasjon fra kinesiske papirdekorasjoner, som oftest blir brukt i forbindelse med nyttårsfeiringen deres, ble denne vindfisken skapt. I tillegg til å være en flott dekorasjon, bidrar den til å holde fuglene borte med sine flagrende rumpefinner. 

Prinsippet for vindfisken er den samme som en vindmåler – en åpning som blåses opp når det blåser. For at vinden enkelt skal bli fanget opp syr man fast en metallring i fiskens munn som får den til å gape høyt.

Sy først en tube av et blåstripet stoff med samme bredde som metallringens omkrets. Mål ringens omkrets og del på to, legg til litt ekstra stoff. Klipp siden delene på ene langsiden litt på skrå for å forme en koneformet fiskekropp. Sy fast hoved enden av fisken i metallringen, men la det være en åpning slik at du kan knyte fast et bånd.

Klipp til finnene i flere lag med blå tyll, som på bildet, sprett opp sømmen og sy de fast der du vil plassere de.

Til rumpefinner blir det fint med lange bånd i blått, turkis og sølv. Klipp remser av sølvfarget lametstoff.

Sy sammen remsene med bånd i ulike lengder rundt rumpen på fisken.

Øynene tegner du på med tekstilpenn. To runde former i ulike størrelser, for eksempel ved å bruke en kakeform eller glass som mal. Den mindre formen blir pupillen i øyet som du fyller helt med farge. La fargen tørke og fikser så med strykejernet.

Knyt fast fisken i et tau på en passende pinne der du vil ha den.


Trustpilot