Skogens skulpturer

26 juni, 2024

Der noen bare ser søppel, ser andre skulpturer! Gamle grå greiner i skogen kan se ut som vakre skulpturer med sine krokete greiner og patina.

Om sommeren leter vi gjerne etter gammel drivved på stranden. På samme måte kan man gjøre overraskende funn på turer i skog og mark.  En gammel krokete gren kan bli til en vakker skulptur hjemme. Et fint minne fra feriens gåturer kanskje?

Tørre grener kan man ta med seg hjem fra skogen med god samvittighet. 

Med en japansk håndsag er det enkelt å kutte fine snitt uten skarpe kanter og fliser.

Vi plukket en bunt med grener, som vi kuttet opp og lagde et stilleben av, fra skogen. Kutt over grenene slik at de står stødig på bordet, men gjerne i litt forskjellige høyder.

Bor deretter hull til lysholderen. I borsettet for lysestaker følger det med 3 standard bor som passer til vanlig kronelys, små juletrelys og klassiske telys. Bruk samme størrelse på boret eller varier størrelsen, avhengig av hvordan du vil at stillebenet skal se ut.

Vær imidlertid oppmerksom på at levende lys og tre er en uheldig kombinasjon, selv med lysholdere av metall! Forlat aldri brennende lys! Velg heller LED-lys eller vær ekstra påpasselig de gangene du tenner lysene og ikke la lysene stå uten tilsyn.Trustpilot