Sommer og sløyfer i håret

17 mai, 2023

Nå når sommeren er like rundt hjørnet, er mulighetene mange for å pynte seg litt ekstra. En sløyfe i håret i klassisk Chanel-stil passer vel fint til både skoleavslutningen, sommerfesten og kanskje på morsdagen?

Den klassiske sløyfen dukker til stadighet opp, både på hårspenner og diademer. Klassiske silkesløyfer, ferdig knytt gjør det enkelt og raskt å fikse en stilig frisyre.

Denne sløyfen, tofarget i diskré cremehvit og svart minner kanskje litt om den klassiske Chanel-stilen. Sløyfen kan like gjerne lages med ensfarget bånd, prinsippet er det samme.

Start med å klippe ut tre lengder av et bredt satinbånd. 

Ca 35 centimeter er passelig lengde på de to øverste båndene som deretter brettes inn. Det nederste båndet kan være noe lenger, klippet diagonalt i endene, se bildet. Vi klippet det øverste båndet noe lenger for å gi sløyfen en klassisk form med litt større sløyfer på toppen.

Legg delene som på bildet, brett inn endene slik at de to øverste båndene krysser hverandre på midten. 

Vi brukte vokset lintråd når vi sydde sammen båndene. Tråden er sterk og enkel å feste med en dobbelknute når man er ferdig. Tre tråden i en lang synål og sy med nålen gjennom båndet med lange sting slik at båndet rynker seg som en sløyfe når tråden deretter strammes.

Sy sammen alle de tre båndene, ovenfra og ned, snu og sy tilbake med parallelle sting. Dra sammen alle trådene og knyt med en dobbelknute.

Vikle lintråden noen omganger rundt og lag en ny knute.

Legg sløyfen på hårspennen og vikle den fast med lintråden rundt. Knyt sammen med en ny dobbelknute og legg på litt lim slik at sløyfen sitter fast midt på spennen.

Limpistol med lav smeltetemperatur passer godt å lime med.

Klipp av en kort lengde av satinbåndet og brett inn sidene slik at båndet blir smalere og fyldigere. Tre båndet rundt midten av sløyfen og sy sammen på baksiden med lintråden.

Klipp rundt kantene på båndet og lim endene på plass slik at båndet ligger pent og endene ikke frynser seg opp.Trustpilot