Til alle flaggdagene!

18 mai, 2022

Forsommeren er en tid full av høytider. Vi feirer nasjonaldagen, konfirmasjoner og skoleavslutninger allerede før St.hans. Ekstra fint blir festbordet, dekket med bordkort med motiv av blått hav og med flagget til topps. Med det blå og gule båndet sender vi samtidig en tanke til alle som ikke har det like bra i verden akkurat nå.

Ofte er det de små detaljene som teller. Bordkortene og bordkortholderne er samtidig en morsom aktivitet for alle oss som liker å lage våre egne ting!

Til bordkortene brukte vi litt tykkere akvarellpapir, både fordi det er hyggelig med tykt papir, men også fordi det holder godt på formen når man maler med akvarellmaling. Brett et ark på midten og skjær med en brødkniv for å få dekorative ujevne kanter på kortet.

For effekten av et hav med bølger, maler man med akvarellmalingen i flere omganger. La malingen få tørke en stund mellom strøkene. Legg deretter kortene til tørk, legg de eventuelt i press mellom tunge bøker for å få de jevne og fine igjen.

Med kalligrafipenn og blekk skriver du navnet på kortet med fine bokstaver. Det er slett ikke så vanskelig å skrive med en gammeldags penn som man skulle tro!

Tegn også en liten” øy” med en flaggstang noen centimeter fra kanten på kortet. Skjær et lite snitt langs toppen av flaggstangen slik at du får plass til et bånd. Tre båndet på plass, brett det dobbelt og lim det sammen. Klipp deretter enden som en vimpel med en skarp saks.

Selve bordkortholderen skjærer man ut fra en vanlig list av planhøvlet furu. Bruk en gjæringskasse, for på enklest mulig måte sage 45 grader vinkler til taket på huset.

Skjær deretter et rett snitt midt på mønet, passelig dypt slik at kortet sitter godt fast. Slip over alle kantene slik at de blir myke og fine før du plasser husene på bordet med bordkort i.


Trustpilot