Jeansveske med skulderrem av tau

22 juni, 2022

Strandveske i jeansstoff med skulderrem av tau, passer fint å bruke på sommerens utflukter.

Sy vesken av dobbelt jeansstoff. Lag knappehull til tauet, som settes fast med en knute på utsiden. Enkelt og dekorativt.

Start med å ta mål og klippe ut stoffet. For at vesken skal bli så kraftig og stabil som mulig, sys vesken i dobbelt jeansstoff - øverst i kanten med fire lag stoff for sikkerhet skyld. Ta mål og klipp ut to lengder av jeansstoffet, i ca 50 cm bredde, ta et godt mål. Vi har brukt baksiden av stoffet som rettside på grunn av fargen, men bruk den siden du liker best. Legg stoffet, rette mot rette og sy en søm, ca 15 cm fra kanten, dette vil bli den øverste kanten på vesken. Sy på samme måte på begge stoffbitene, snu og press på sømmen. Vreng stoffet igjen og sy en søm med en trykkfots bredde fra kanten og to sømmer, ca 15 cm fra kanten i enden av det doble stoffet slik at stoffet sitter godt.

Legg begge stoffbitene over hverandre og sy de sammen. Sy med solid bred margin i bunn, ca 10 centimeter eller slik at vesken blir så stor som du vil ha den. Sy sikk-sakk-søm langs kantene og press ned sømmene.

Sy hjørner i bunnen på vesken slik at bunnen blir fast og solid, se bildet.

Snu vesken med retten ut og markèr fire knappehull til tauet med en krittpenn.

Test på en prøvebit først og mål lengden på knappehullet slik at tauet passer. Sy deretter knappehullene på symaskinen.

Bruk en sprettekniv og sprett opp stoffet mellom sømmene til knappehullene.

Ta mål og klipp ut to like lange taulengder til skulderremmen. Husk å beregne litt ekstra til knutene. For å unngå at tauendene frynser seg, brenner man endene slik at de smelter sammen, fungerer kun på tau av syntetisk materiale, som f.eks clipper tau.

Tre tauet gjennom knappehullene fra innsiden og knyt på utsiden slik at håndtakene blir passelig lange.


Trustpilot