DIY Hengekøye for late sommerdager

09 juni, 2021

Hengekøyen er en klassiker! Perfekt til late sommerdager, men også et perfekt DIY prosjekt til fridagene når kreativiteten slår til.

En hengekøye kan sys på mange forskjellige måter. Det vanligste er å bruke en trelist i fot- og hode-enden som stoffet settes fast i og holder det stramt. Vi brukte et kraftig linstoff, egentlig beregnet for bærende konstruksjoner i møbler. Du trenger ca 2 meter stoff for å felle hengekøyen. Start med å felle sidene ved helt enkelt å brette to omganger og sy en rett søm.

Kapp av to furulister, ca 2 centimeter bredere enn bredden på hengekøyen, etter felling. Sett et merke på trelisten der hullene skal bores; Seks hull fordelt i jevn avstand er passelig. Vi brukte et 10 mm kvistbor, som gir fine og nøyaktige hull. Deretter forsenket vi hullene noe slik at det blir lett å tre tauet gjennom.

Legg listene med de borede hullene inntil stoffet og sett et merke ved hvert hull. Klipp et hakk på ca 10 centimeter og sy sikk-sakk-søm rundt hvert hakk med symaskin. Sy kantbånd eller vanlig linbånd rundt kantene på hvert hakk. Brett og sy fast rundt folden slik at trelisten får plass i folden.

Finn fram bomullstau. Tre tauet fram og tilbake, som på bildet slik at du får fire løkker. Legg sammen løkkene og trekk sammen. Pass på at tauene er like lange.

Vikle den ene enden flere ganger rundt tauene under løkken. Knyt en båtmannsknop med den andre tauenden. Gjør det samme på andre siden av hengekøyen.

Mål avstanden mellom trærne der hengekøyen skal henge slik at lengden på matten passer eller bruk ferdig stativ til hengekøyen.

Heng opp og nyt!


Trustpilot