Broderte pakkelapper

15 desember, 2021

Noen ganger er utsiden (nesten) like viktig som innsiden. Litt ekstra flid når man pakker inn gavene kommer ofte til uttrykk i detaljene. Broderte pakkelapper er like fine til julegavene som til nyttårs- og vertinne-gaven.

En merkelapp til pakken som egentlig er ment til å skrive på, blir ekstra fin om man i stedet for å bruke penn finner fram broderinålene. Med et glittergarn eller en tynn glittertråd kan man brodere stjerner, snøflak, kranser eller juletrær.

Start med å tegne en skisse over det du vil brodere. Husk at det ikke er mulig å sy så korte sting gjennom papiret, skissen må derfor tilpasses passelige lange og helt rette sting. 

Tegn en skisse på merkelappen med blyant og stikk hull med nålen. For å unngå at papiret bretter seg når man stikker hull, er det smart å bruke en filtplate av skumplast som underlag.

Brodér slik at stingene følger skissen på begge sider av merkelappen, da gjør det ingenting om baksiden også synes. Avhengig av mønsteret, må du kanskje brodere to ganger på enkelte steder. Tenk på forhånd i hvilken rekkefølge du syr slik at du kommer tilbake til start for å feste tråden.

Fest tråden med en knute på baksiden.

Det kan bli fint å bruke samme broderitråd som pakkebånd rundt hele pakken.


Trustpilot