Nisselue til gløggen

30 november, 2022

Gløggflasken forvandles til en nisse med en enkel pappkjegle i filt, og nissen blir en fin gave å ta med til adventsfesten.

Hjemmelaget gløgg eller en god ferdiglaget en fra butikken, får et personlig preg i ny drakt. En nisselue, nese og skjegg er alt som skal til for å forvandle gløggflasken til en nisse og er perfekt å ha med til adventsfesten eller julebordet.

Stammen til luen er en pappkjegle som man dekker med filt og deretter limer man fast et skjegg og en liten nese under luen.

Start med å ta mål og klippe ut to spisse triangler med en noe avrundet kant nederst. Ta mål av pappkjeglen slik at luen blir høy nok. Du kan eventuelt lage luen høyere enn pappkjeglen slik at den bretter seg litt eller får en liten vipp på toppen. 

Sy sammen begge filtdelene med sikksakksøm, men la åpningen nederst være åpen.

Snu luen og sjekk at den passer til pappkjeglen.

Klipp ut skjegg av saueskinnrester.

En liten (eller stor) nese tover du av litt toveull.

Rull ullen sammen til en ball og vikle ullen flere ganger rundt ballen som et garnnøste. Bruk en filtnål og stikk nålen inn i ballen fra ulike retninger slik at ballen toves sammen. Bruk en filtplate som praktisk underlag da nålen er veldig skarp, ellers er det lett å stikke seg.

Lim fast skjegget nederst på kjeglen og sett deretter nesen på plass med lim.

Ta på luen og lim den fast med noen dråper Karlsons lim nederst i kanten på pappkjeglen. 

Bruk også filtnålen for å sette fast luen over nesen, det kan være vanskelig å lime ull mot ull.

Noen håndskrevne etiketter til gløggflasken er hyggelig dersom du skal gi bort hjemmelaget gløgg til jul.


Trustpilot