Glass med englevakt

16 november, 2022

Skulle du noen ganger ønske at du hadde en engel på skulderen eller hvorfor ikke på glasset? Når årets første gløgg skal serveres, får englene ta plass på kanten av glasset.

En liten engel som passer på gløgg-glasset og samtidig holder oversikt på glasset til gjestene med små navnelapper. Med en gammeldags klesklype og litt kobbertråd lager du gløggfestens fineste detalj.

De gamle klesklypene har et lite dreid hode og hals. Hold enden av kobbertråden ved halsen og trekk tråden gjennom sporet opp til den andre siden av halsen. Vikle tråden noen ganger rundt halsen slik at tråden sitter fast. Vi har brukt kobbertråd i tykkelse 0,7 mm, men tråd i 0,5 mm kan også brukes.

Start deretter å forme vingene i fasong. Lag først den ene vingen, vikle en omgang rundt halsen når du er ferdig med vingen.

Lag den andre vingen, vikle tråden rundt halsen og klipp over tråden med en margin på ca 1 desimeter.

Bruk resten av tråden til å lage en liten glorie over engelens hode. Her kan det være greit å bruke en rundtang for å forme den runde tråden.

Sett fast englene på kanten av gløgglasset eller på de andre glassene på bordet. Hvis ønskelig kan man samtidig sette fast et bordkort i klesklypen.


Trustpilot