Julestemning med kobbertråd og gammelt papir

08 desember, 2015

Den røde tråden denne uken… er kobbertråd. Et enkelt materiale, men samtidig så vakkert og anvendelig! Vikle noen runder rundt en gammeldags klesklype, bøy tråden til et par vinger og avslutt med en liten glorie. Vips, så har du en kjempefin bordkortholder til gløgglasset.

Til bordkortengelen trenger du:

Gammeldagse klesklyper

Kobbertråd 0,7 mm

Avbitertang

Kobbertråden har også blitt brukt som stamme i disse små juletrærne som er fine å sette ved siden av julekrybben eller bare som de er, i et vindu.

Til juletrærne trenger du:

Gamle sider fra en bok

Brunt bakepapir eller vokset papir

Sirkelskjærer

Skjærematte

Kobbertråd 2 mm

Start med å skjære ut papirsirkler i ulike størrelser. Bøy kobbertråden i liggende sirkler til en juletrefot og bøy deretter tråden rett opp til en stamme. Tre på papirsirklene, begynn med de største først. Vikle gamle boksider sammen med vokset papir eller brunt bakepapir. Dersom man bretter sammen det brune papiret litt på forhånd, er det enklere å få litt mer «volum» i juletreet.

Avslutt med å bøye en stjerne til toppen og klipp av tråden eller klipp ut en stjerne av papir og tre den på øverst.

Vi har også laget en dørkrans til innendørs bruk av samme materialer som til juletrærne.

Stjernene var morsomme å klippe ut. Vi klippet på fri hånd slik at alle stjernene fikk ulik form og størrelse. Stjernene av gamle boksider klippet vi ut av dobbeltsidig papir og limte de deretter sammen igjen i kransen.

Kransen er laget av samme type kobbertråd som stammen på grantrærne. Vikle tråden, litt ujevnt rundt i flere omganger til du har fått en passelig tykk og tett krans. Deretter limer du på stjernene parvis med kobbertråden mellom, bruk en limstift. De brune stjernene stakk vi helt enkelt inn mellom trådene. Dermed er kransen ferdig!


Trustpilot