Adventsgran av furulister

10 november, 2021

Snart er det advent! Med tente lys, gløgg, lussekatter og adventskalendere i alle tenkelige former. Dette adventstreet er skåret ut av vanlige furulister.

Adventskalenderen har utviklet seg, som et fenomen fra enkle luker i papir til å inneholde alt fra sjokolade til små gaver hver dag. Selvfølgelig er det jo hyggelig å kunne gi bort noe smått og godt hver dag fram til julaften. Dessuten kan kalenderen bli en fin dekorasjon til julehuset.

Dette adventstreet snekrer man av vanlige furulister 21 x 69 mm. Du trenger fem lister i lengde 1,2 meter. Bruk en list som stamme til treet. Sag deretter de andre listene i 30 graders vinkel, se bildet under. Den nest øverste grenen (ikke toppen) måler 33 cm øverst og 41 cm nederst etter utsaging. Fortsett å sage grenene nedover treet i samme vinkel. Den øverste delen sager du mindre for at den skal se ut som toppen på treet.

Skru fast grenene med 13 cm mellomrom mellom hver list. Skru på grenene fra baksiden av stammen med minst to skruer på hver gren. Den øverste delen skrues fast med et beslag på baksiden.

Vinkelkroker skrues fast på hver gren der gaveposene skal henge. Skru fast fem kroker, jevnt fordelt på de fire nederste grenene, tre på den øverste grenen og en i toppen.

Som bunnplate kan man bruke en bred planke, en tykk kryssfinerplate eller en liten hylleplate som er bred nok til at treet står stødig og ikke velter. Skru fast treet i bunnplaten med et solid vinkeljern fra baksiden der det ikke synes.

Ferdigsydde poser i bomull passer perfekt som gaveposer til adventstreet. Posene dekoreres som du vil.  Vi brukte en tekstmal med tall og grønn glittermaling.

Siden glittermalingen ikke er så dekkende, starter man med en vanlig grønn poscapenn. Fyll deretter ut med glittermaling. La malingen tørke godt før du fyller posene med adventsgaver og henger de opp på treet.Trustpilot