Lufttørkende leire til juleverkstedet

03 november, 2021

Juletrepynt, pakkelapper, bordkort og en hel liten by i vinterskrud. Alt kan lages av lufttørkende leire når vi endelig skal i gang med juleverksted igjen!

At juleverksted er det beste med denne årstiden, er vi mange som kan skrive under på. Når novembermørket senker seg og tåken siger på, koser vi oss innendørs og forbereder oss til advent og julefeiring.

Et materiale med mange muligheter er helt vanlig, hvit lufttørkende leire. 

Juletrepynt er en selvfølge, men før man pynter juletreet vil man kanskje skape litt god julefølelse i huset. En liten hvit by rundt en stor glasslykt gir akkurat passelig julestemning. Kjevle ut leiren med vanlig kjevle, prøv å kjevle leiren så jevn som mulig, ca 5 mm tykkelse. Kjevle og skjær ut trappetrinngavler, vinduer og dører. Husene kan gjerne være ulike, det gir bare byen mer karakter.

Sett leiren forsiktig på plass på glasslykten (det går fint å bruke en sylinderformet vase eller boks også) Legg et kjøkkenhåndkle rundt når alle husene sitter på plass. La husene tørke på glasset slik at de beholder formen. Når husene har tørket limer man de fast på glasset. Bruk LED-lys i lykten i stedet for vanlige stearinlys eller legg i en tynn lysslynge i stedet for lys.

Mange små stjerner passer vel fint til jul? Bruk vanlige pepperkakeformer og trykk ut stjerner. To små hull lager man enkelt med et sugerør. Når stjernene har tørket, trer du de på et gullfarget effektgarn og vikler de rundt mosekulene eller kanskje som pynt på en dørkrans?

Nå som vi endelig kan be familie og venner på middag igjen, er det hyggelig å lage personlige bordkort til bordet. Først stempler du navnet på gjesten, trykk deretter ut bordkortet med en spiss form i den ene enden og dekorer med en liten stjerne som pynt.

Stempler med julemotiv er også fine å bruke. En merkelapp med et lite snøflak på blir en hyggelig detalj på julepakken. Bruker du clear-stamps er det lett å se nøyaktig hvor du stempler.

Stempler og vanlige pepperkakeformer er fine å bruke til klassisk juletrepynt. Når leiren har tørket kan den også males. Vi malte halve med gullmaling og la til en ekstra gullkant ved å strø litt løst gullglitter over malingen før den tørket. Dermed vil dekorasjonene skinne ekstra godt når lysene tennes.

Plutselig føltes november litt mindre grå!


Trustpilot