Snømenn i juletreet

23 november, 2022

Oftest gjør snøen en kjapp gjesteopptreden før den så smelter raskt bort igjen. Ønsker du deg en mer pålitelig snømann bør du lage den i andre materialer.

Om det er i vinduet, på dørkransen eller i juletreet, gjør denne snømannen en fin silhuett. 2 stk treskilt, litt farge og et skjerf av filt, er hovedingrediensene til dette prosjektet som passer både små og store.

Start med å velge deg ut 2 treskilt i ulik størrelse, slik at det kan passe til hode og kropp. Mal med hvit maling på begge sider dersom du vil snømannen skal sees fra begge sider. La fargen tørke mellom hvert strøk.

Nå er det tid for å tegne øyne, nese, munn og knapper på snømannen din. Øyne og knapper tegner du med svarte prikker, mens nesen skal være oransje som en gulrot i virkeligheten. Bruk gjerne poscapenner å tegne med, de har en flott dekkeffekt og renner ikke utover.

Bor hull i treskiltene til feste og oppheng. I det minste treskiltet borer du hull både til opphenget og til festet. Den største trenger kun 1 hull. Bor med et 3 mm bor, ca. 1 cm fra kanten.

Klipp 3 biter ståltråd i 20-30 cm lengder.

Bind sammen hode og kropp med en av ståltråd bitene som du tvinner et par runder.

Stikk så inn de andre trådene gjennom bindeløkken og tvinn sammen til 2 armer.

Klipp av endene når armen er lang nok, og form noen morsomme hender. Bøy armene slik som du selv vil ha de.

Klipp en remse med rød filt og knyt rundt halsen som et skjerf.

Ta en bit ståltråd og lag en opphengs krok som du siden trer en rød og hvit snor igjennom til oppheng.

Heng snømannen der du vil ha den, som for eksempel i juletreet eller for eksempel i et vindu.


Trustpilot