Glitter, glitter, glitter!

22 desember, 2021

På denne tiden av året kan man unne seg masse bling. Glitter fremhever både jule- og nyttårsfeiringen og glitter kan tilføres på mange ulike måter. Med rosetter på flasker og glass, serviettringer med glitter, coctailpinner, vimpler og fyrverkeri feirer vi det nye året.

Glitter kan aldri bli feil når jule- og nyttårshelgen nærmer seg. Det som i resten av året ansees som smakløst eller overdådig, blir helt riktig til helgene som kommer. 

Rosetter er en fin detalj som passer til så og si alt! Se de fine champagneglassene med rosetter og flaskene med blanke knapper og tversoversløyfe.

Rosetten til glasset laget vi av selvklebende glitterfolie som vi først brettet dobbelt og limte sammen slik at begge sider blir blanke. Deretter klippet vi i bølgemønster, brettet inn sidene og limte sammen på midten.

Sett et bånd tvers over midten og sett samtidig på et langt bånd av samme selvklebende folie før du fester rosetten på baksiden. Fjern beskyttelsespapiret og lim båndet og rosetten rundt midten av champagneglasset. 

Sett små blanke stickers som knapper i rad under.

Rosetten settes på flasken på samme måte, men mønsteret må skaleres opp. Vi brukte tykt svart glitterpapir som kontrast til sølvmalingen vi først sprayet på den nederste delen av flasken. Knappene klippet vi av det samme glitterpapiret og limte de på plass under rosetten.

Glitterpapiret er også perfekt å bruke til skinnende stjerner rundt stetten på glasset og til å lage vimpler som kan legges på bordet eller henges over. Man kan også klippe serviettringer som ser ut som kongekroner av papiret.

For å lage vimplene klipper man ut rombeformede biter av papiret. Brett bitene dobbelt og lim de sammen med det glitrende effektgarnet i midten.

Til stjernene klipper man et rundt hull i midten slik at de passer til stetten på glasset.

Klassiske coctailpinner er enkle å lage selv av tynne blomsterpinner og litt sølvaktig papir. Klipp en remse av metallpapiret og klipp deretter flere hakk langs kanten, se bildet. Brett dobbelt og rull remsen rundt en blomsterpinne, lim den på plass. 

På samme måte lager man et flott fyrverkeri til flaskekorken. Remsen må bare klippes bredere og med bredere hakk. Knyt «fyrverkeriet rund flaskehalsen med et glitrende bånd. Dermed kan feiringen starte!


Trustpilot