Stilig brillestativ

24 april, 2024

Nå er snart solbrillesesongen i gang. Med et brillestativ blir det enkelt å holde styr på brillene, samtidig som stativet er en morsom interiørdetalj.

Brillestativet har plass til tre par briller og er praktisk når man vil bytte til solbriller på våren. Vi har også dekorert brillestativet med tre forskjellige barter, som vi har malt med svart maling.

Brillestativet vårt måler 20 x 30 centimeter og har plass til tre par briller. Furulisten som holder stativet, er like lang som selve bredden på stativet. Ta mål og skjær av en 20 cm lang trelist med dimensjon: 21 x 69 mm. Bruk gjerne en japansk håndsag som gir fine jevne snittflater uten fliser.

Sag deretter to parallelle, skrå snitt foran på listen slik at Plywoodplaten får plass, se bildet. Ta mål og kontroller avstanden.

Bruk et stemjern for å fjerne trebiten mellom snittene. 

Ta mål, sett et merke og sag ut en del av Plywoodplaten til selve stativet. Vi har brukt en Plywoodplate av poppel kryssfiner i tykkelse 6 mm. 

Sag deretter ut et hakk i midten på kanten nederst. Hakket må være like bredt som tykkelsen på furulisten og så høy at furuplaten går helt ned til bunnen i hakket.

Slip kantene på både trelisten og platen med slipepapir. 

Deretter boret vi hull i platen til brillene. Hvert par trenger to hull slik at brillestengene får plass. Ta mål og sett et merke på platen der hullene skal være. Bor deretter hull med et kvistbor, 25mm for fine hull uten fliser. Bruk litt sandpapir og puss rundt hullene.

Mal finerplaten med en pigmentert Hardvoksolje, la tørke godt før du fortsetter. 

Mal bunnlisten med grafittsvart lakkbeis.

Brillestativet blir ekstra fint med påmalte barter! Tegn skisser av ulike barter på biter av maskeringstape og sett de på platen når brillene sitter på stativet. På den måten er det lettere å se hvor bartene skal plasseres slik at de kommer i riktig høyde i forhold til brillene.

Tegn bartene med blyant først og mal deretter med svart hobbymaling. La malingen tørke godt før du setter sammen stativet og henger opp brillene.Trustpilot