Nettinglampe med fugler

03 april, 2024

Fuglen er fri, men reiret er beskyttet av den gullskimrende hønsenettingen. Taklampen lager du av klassisk hønsenetting og et ringsett for lampeskjermer.

Klassisk hønsenetting kan brukes til så mye. Hvorfor ikke lage en lampeskjerm med krokete kvister og kvitrende fugler?

Klipp ut en bit av hønsenettingen, like lang som høyden på lampen pluss en halv «maske» for feste av nettingen i lamperingen i hver ende.

Vri de avklipte trådene rundt ringen uten oppheng. Legg nettet på utsiden av ringen og tvinn trådene rundt og innover. Start fra midten av nettet og tvinn utover kanten til du har festet nettet rundt hele ringen.

Gjør det samme med den andre ringen. Husk å snu ringen slik at selve lampeholderen ligger midt i lampeskjermen.

Gå ut i skogen og finn en tørr og gjerne litt knudrete, krokete gren. Grenen plasseres inne i lampen og er fin dekor sammen med fugler, fuglerede, sommerfugler eller hva du måtte ønske å ha i nettinglampen. Tre grenen gjennom åpningen på siden og legg den slik at den stikker ut gjennom nettingen på andre siden. Bare husk å plassere den slik at selve lampen får nok plass.

Tvinn sammen skjøten på siden med litt ståltråd når du har plassert grenen slik du vil ha den.

Deretter skal lampen sprayes med gullmaling. Husk å beskytte deg for dampen fra spraymalingen, bruk ansiktsmaske eller stå utendørs (eller litt ute og litt inne). Vi sprayet også selve lampeholderen og pakket ledningen inn i jutestoff som vi brettet rundt ledningen.

Deretter står pyntingen for tur! En fugl av tvinnet messingtråd passer fint.

Her er det bare å tvinne i vei!

På denne tiden av året passer det også fint med et fuglerede på greinen. Vi tvinnet raskt et fuglerede av sisal, deretter sprayet vi noen tre-egg i gull fra påskepynten og la eggene i redet.

Sett fast både fugl og fuglerede med litt messingtråd.

Til slutt er det bare å sette inn en lyspære og henge opp lampen på et passelig sted.Trustpilot