Pennal - smart oppbevaring for pensler og verktøy

17 april, 2024

Pensler, blyanter, sakser og alle favorittverktøyene du gjerne vil ha med deg, trenger en smart oppbevaring - et etui man raskt ruller ut når kreativiteten slår til.

Et klassisk pennal av modellen som rulles sammen og knytes sammen med bånd fungerer perfekt til pensler, blyanter og andre avlange favorittverktøy. Vi har sydd vårt pennal i kraftig møbelstoff av imitert slitt lær. 

Ta først mål av høyden på pennalet. Futteralet skal jo ha plass til de lengste penslene slik at de ikke stikker ut, så målet på pennalet bør være noe større enn de lengste penslene. 

Brett deretter stoffet i tre deler og klipp bitene fra hverandre, i ca 47 centimeter bredde. Legg to stoffbiter over hverandre med rettsiden ut. Klipp den tredje biten i omtrent halv høyde.

Det er enkelt å kutte over møbelstoffet med en rullekniv og en stålvinkel for å få alle delene rette. Sett et merke med fettpenn på stoffet der man skal klippe, skjære eller sy.

Sy fast et skråbånd øverst i kanten på den lille stoffbiten - det som skal bli lommer på innsiden av pennalet. Når man syr på skråbånd er det enklest å først brette ut kanten og sy fast båndet rette mot rette i bretten, deretter bretter man skråbåndet over kanten på stoffet og syr en søm langs den brettede siden på skråbåndet.

Legg de tre delene sammen og hold stoffbitene sammen med stoffklyper. Sy deretter sømmene på de loddrette lommene til verktøyet. Start i midten og sy sømmene parallelt med kantene. Bredden på lommene avhenger av hva slags verktøy du skal ha plass til. Lommene kan ha ulike mål til forskjellige slags verktøy og pensler.

Klipp av hjørnene litt avrundet slik at det blir enklere å sy kantbåndet rundt. 

Start og avslutt i midten på den ene kortsiden. La det være igjen litt av skråbåndet både i begynnelsen og slutten som brukes til å knyte igjen futteralet. Når du har sydd rundt hele futteralet, syr du til slutt sammen det dobbelbrettede skråbåndet langs kanten der det skal knytes sammen.

Til slutt er det bare å fylle opp med favorittverktøyene dine og rulle sammen!Trustpilot