Ta det piano!

13 september, 2023

Noen ganger trenger man å ta det litt piano og bare la humla suse … La symbolikken få snakke for seg selv – i et personlig bilde.

Uansett om du spiller piano eller ikke, pianoet er vakkert og de klassiske tangentene er lett gjenkjennelige. Med noen klesklyper og litt svart maling har vi her gjenskapt et piano. Pianobildet (eller er det kanskje et orgel?) er et morsomt bilde å henge opp på veggen.

Du kan bruke en vanlig treplate av finér, sponplate eller plywood. Siden den skal males, gjør det ikke så mye om platen har noen kvister eller andre skavanker.

Start med å sage ut til et bilde i det målet du vil ha. Vårt bilde er i 30 x 40 centimeter. Puss over kantene med sandpapir. Mal deretter treplaten med svart tavlemaling. Mal minimum to strøk og la malingen tørke mellom strøkene.

Klipp ut en ca 40 cm lang bit sadelgjord. Sett fast 24 klesklyper, tett i tett, ved siden av hverandre på sadelgjorden. Mal deretter halve klesklypen fra midten og opp på klesklypene som skal være svarte. Rekkefølgen blir da en svart, en umalt, tre svarte, en umalt, to svarte, en umalt osv. La malingen på klesklypene tørke godt før du fortsetter.

Deretter skal sadelgjorden spikres fast på bildet. Brett inn kantene i begge ender og pass på at de blir like lange på begge sider. Klipp av det overskytende. Spikre fast svarte nubb, først på den ene siden, deretter den andre. Pass på at sadelgjorden er så stram som mulig med klesklypene fastmontert.

På baksiden spikrer du også fast to nubb og fester en ståltråd mellom for å henge opp bildet på veggen.

Til slutt tegner du silhuetten av flygelet med hvitt tavlekritt.

Kanskje du vil skrive et minneverdig sitat på flygelet også? Det fine med det, er at du kan pusse ut og skrive på nytt hvis du ikke blir helt fornøyd, eller når du blir lei og vil ha et annet sitat.Trustpilot