Knyt en knute - av lufttørkende leire

10 august, 2022

Knyt en knute; en enkelknute, dobbelknute eller en båtmannsknop. Foruten å være praktiske er de i tillegg pene å se på! Med litt leire formes anvendelige knuter som små skulpturer og brukes sammen med sommerblomstene.

Lufttørkende leire er den beste vennen den kreative kan ha. Alt man trenger er hendene og sin egen fantasi. En kniv og kanskje noen modelleringspinner kan noen ganger være greit å ha, men man kommer langt med kun lufttørkende leire og sine egne fingre.

Selv de enkleste former kan bli dekorative ved å eksperimentere litt, man trenger virkelig ikke å gjøre det vanskeligere enn det er. Helt vanlige knuter av litt leire kan bli en fin liten skulptur. 

Rull ut jevne pølser av leiren og begynn eksperimenteringen. Til en dobbelknute går det med ganske mye leire, men merker man at den er for kort er det bare å starte på nytt med mer leire. 

Den lufttørkende leiren tørker uten sprekker, og kan males eller lakkeres etter tørking. Som oftest er det finest å bare la leiren være som den er, med den rå, hvite overflaten. 

Knutene fungerer fint som støtte til tynne blomsterstilker i små vaser. For å holde leiren på plass mens den tørker og samtidig lage hull til stilkene, bruker du et vanlig sugerør og stikker det gjennom leiren. Pass på at det er plass til en liten flaske inne i knuten eller under den bueformede leiren. La deretter sugerøret sitte som støtte mens leiren i knuten tørker. Fyll vasene med blomster. 


Trustpilot