Tenk stort! Morsom innredningsdetalj på veggen

21 februar, 2024

Lag en stor knapp til veggen med klassiske korssting i midten. Knappen er en morsom interiørdetalj i tillegg til at du kan henge opp vesken, morgenkåpen eller håndkleet på den.

En gang imellom er det morsomt å leke seg litt med interiøret og skalere opp former vi kjenner fra før. Den klassiske knappen som vanligvis sys fast med korssting og måler ca 2 centimeter, har vi skalert opp og brukt som en knagg på veggen i stedet.

Vi brukte fotplaten til et bordflagg med bunnen opp.

Start med å ta mål av hvor hullet til «knappen» skal være og sett et lite merke. Vi målte 2 centimeter inn fra kanten.

Bor hull med et 5 mm trebor.

Fotplaten har et 10 mm forhåndsboret hull i midten. Hullet brukes til å skjøte sammen knappen og rundstaven og holder avstanden til veggen.

Kutt av en del av rundstaven i passelig lengde til knaggen. Bruk en gjæringskasse for rette snitt dersom du ikke har tilgang til en benkesag.

Bor et hull, halvveis gjennom rundstaven med et 10 mm tykt trebor. Bor deretter med et tynnere bor helt gjennom rundstaven. Gjennom dette hullet skal deretter knappen skrus fast i veggen.

Ta mål av dybden på hullet og hvor dypt det forhåndsborede hullet på fotplaten er. Kutt ut en lengde fra en 10 mm rundstav i samme lengde. Sjekk at den passer.

Lim fast rundstaven med trelim i de forhåndsborede hullene.

Knappen og rundstaven beises eller males i fargen som passer hjemme hos deg. Vi brukte hvit pigmentert hardvoksolje.

Deretter skal korsstinget knytes fast. Finn fram tråd/garn og tre garnet gjennom hullene som et stort korssting. Knyt sammen på baksiden.

Skru fast rundstaven med en lang treskrue i veggen. Påfør litt trelim på den tynne rundstaven og sett knappen på plass. La limet tørke godt før du begynner å henge noe på knaggen.Trustpilot