Tagg et hjerte

31 januar, 2024

Kjenner du noen i familien eller nære venner som har lett for å miste nøklene sine? Her er et tips til en fin Valentinsgave; En hjerteformet airtag-holder i lær du kan sy selv.

En Airtag på nøkkelringen er det perfekte hjelpemiddelet for alle som leter etter nøklene sine. Så hvorfor ikke gjøre det med stil og kjærlighet?

En hjerteformet holder til Airtag kan du sy selv av lær – et passelig stort og morsomt DIY prosjekt for alle som liker å lage ting selv.

Start med å tegne et hjerte som passer til Airtagen. Tegn deretter mønsteret med en fettpenn to ganger over en lærbit (2-3 mm), og klipp ut med en lærsaks.

Er det vanskelig å få fine kanter med saksen eller dersom hjertene ikke blir helt like, kan du klippe i etterkant med en skarp skalpell eller en sjablonkniv.

Legg en tynn stripe All-lim langs kanten på baksiden av det ene hjertet. La den ene buen være uten lim - der åpningen skal være.

Lim delene sammen. Tørk bort overflødig lim som siver ut i skjøten. La limet tørke før du markerer en kant rundt hele hjertet, ca 2 mm inn fra kanten. Bruk et falsben med kantpolerer for å markere sporet.

Bruk deretter en lærspore for å markere hvor hullene til tråden skal være.

Lag hull i hvert merke med en syl. Det kan gå litt tregt å lage hull gjennom det tykke læret med sylen. For å gjøre det noe enklere kan man bore et 5 mm hull i en treplate eller et gammelt skjærebrett, deretter legges lærbiten over hullet. Stikk sylen gjennom læret og ned i hullet. Flytt deretter sylen fra hullet og stikk sylen ned i skjærebrettet igjen.

Når du har laget hull rundt hele hjertet, kan du begynne å sy. Sett fast to salmakenåler i hver sin ende av en vokset lintråd. Start å sy fra midten av buen på hjertet og over buen der begge delene er limt sammen. Stikk nålen fra hver sin kant gjennom hullene og dra sammen for hvert sting. Tråden vil da løpe i åttetall og sømmen blir dermed en meget sterk og holdbar salmakersøm.

Sy rundt hele hjertet til du kommer til åpningen på airtagen. Sy med samme søm, først på den ene delen, fortsett deretter tilbake langs den andre delen. Fest trådene på baksiden med en knute og sy deretter et par sting i sømmen. Den voksede tråden er noe klebrig og er derfor lett å feste.

Lag et 5 mm stort hull med en hullpipe i den åpne buen.

Deretter formes læret i hjertefasong og slik at det er god plass til airtagen. Fukt læret med lunkent vann og strekk det litt ut i midten med fingrene.

Sett inn airtagen og sjekk at den har god nok plass. La læret tørke sakte i den formen du vil ha.

Skjær ut en smal rem av samme type lær og tre remmen gjennom hullet. Tre endene gjennom en nøkkelring og knyt en knute.

Stram knuten godt og sett deretter nøklene fast i ringen.Trustpilot