Smykkeeske til studenten

22 mai, 2024

Til eksamen er det hyggelig å gi bort en gave med litt ekstra kjærlighet. Små esker i form av eksamensluer blir en fin og personlig gaveinnpakking til eksamen.

Noen ganger er innpakkingen like viktig som innholdet! I alle fall nesten. Er det et smykke du skal gi bort, kan du med enkle grep forvandle papiresken til en liten eksamenslue. Det blir et ekstra minne fra eksamensdagen.
Vi brukte en rund papireske - som kommer i tre pakk i ulike størrelser, og dekket dem i hvitt kreppapir, svart kartong og et svart bånd.

Start med å kle inn esken i kreppapiret. Kreppapiret er rynkete for at man enkelt skal kunne forme det i tredimensjonale former. Rynkene er fine selv på rette flater. Om du bruket et lim med mye fuktighet utvider papiret seg noe og man kan enkelt forme det rundt kantene på eskens lokk. Pensle godt med decoupage lim både på papiret og esken, og lim den fast på lokket.

Eskens underdel skal bare kles i papir på nedre underdel der lokkets kant slutter, ellers går det ikke å sette på lokket igjen. På underdelen bruker man gjerne en limpistol med lav smeltetemperatur for å lime fast papiret og samtidig la papiret få beholde rynkene sine.

Tegn omkretsen av boksen på en svart papp og klipp ut sirkelen. Klipp den så som en halvmåne med en liten flik på innsiden av måneformen, som på bildene. 

Bøy opp papirklaffene slik at papirmånen danner en skjerm på hatten og lim den med limpistolen.

Klipp en liten rund bit av kreppapiret og lim fast foran på midten. I midten av den gule papirbiten limer du fast en blå perle i passe størrelse.

Nå er det bare å fylle esken med innhold - og skrive et passende kort til eksamensstudenten.


Trustpilot