Serviettringer med kaninører av trådsløyd

20 mars, 2024

Gjør litt ekstra stas på påskebordet - med et par kaninører! Raskt og enkelt, billig, dekorativt og litt artig. Sett prikken over i,en med disse serviettringene i trådsløyd!

Svartglødd jerntråd er enkel å jobbe med og kan bøyes akkurat som du vil. Mot en lys bakgrunn ser tråden nesten ut som en svart blyantstrek og gir deg dermed muligheten til å tegne med tråd! Noen ganger er det alt som skal til - et par enkle blyantstreker som blir den siste detaljen i det hele. Serviettringene med ørene til påskeharen bøyes på et blunk og løfter borddekkingen til nye høyder.

Start med selve ringen. Mål diameteren på serviettringen, avhengig av hvilken type servietter du skal bruke. Papirservietter er tynnere og er mindre i diameter enn større stoffservietter. Trekk ut litt tråd fra spolen og knyt en «løkke» som passer til servietten

Lag deretter et par ører av tråden. Tvinn tråden en runde rundt løkken mellom ørene.

Dra ut mer tråd, nok til at tråden rekker tre runder rundt, i tillegg til enda et par ører.

Sett fast tråden rundt ringen og fortsett med å vikle en runde rundt hele ringen. Bøy tråden til enda et par ører, et par millimeter større enn de to første. Eventuelt kan tråden bøyes til to små buer som ser ut som det innerste i øret til haren, det som vanligvis fargelegges rosa.

Fortsett å vikle tråden rundt og legg enden på tråden utover slik at den ikke river i stykker servietten når man drar ringen av og på.

Den svarte tråden passer godt til lyse servietter, men husk at tråden kan ruste og misfarge stoffserviettene dersom de blir fuktige. For et noe mer eksklusivt preg, kan du i stedet velge messingtråd og vikle med, som også gir en fin kontrast til mørke servietter.

Deretter gjenstår det morsomste – å dekke bordet til påske!Trustpilot