Potte med spiler

11 januar, 2023

Resirkuler! Den tomme male- eller hermetikkboksen kan få et nytt liv som blomsterpotte. Med litt spraymaling og svartmalte trespiler kan du forvandle søppel til nytt interiør hjemme.

Et tomt malingsspann eller en stor, rengjort hermetikkboks er starten på ukens DIY-prosjekt. Boksen sprayes svart, spray gjerne i flere tynne lag sånn at den tørker mellom strøkene, da blir resultatet best.

Ta deretter mål av høyden på boksen og sag ut spiler, like lange som høyden på boksen.

I tillegg trenger du spiler til blomsterpottens ben, legg til ca 1/3 av hva potten måler i høyden. Ta mål og sag ut 2 eller 3 x 4 spiler til ben, altså 8 eller 12 lange spiler, avhengig av hvor stor boksen er og hvordan du vil at den skal se ut.

Mellom hvert ben skal de korte spilene sitte, minst to korte mellom hvert ben. Etter å ha regnet ut antall spiler, sages de ut av en høvlet furulist. Bruk en japansk håndsag for på enklest måte få så fine sagflater som mulig, hvis du ikke har tilgang til en benkesag.

Spilene beises i grafittsvart lakkbeis, som trenger godt inn i treverket, men allikevel slik at årringene fint synes. La spilene tørke godt før du limer de på plass.

Sett potten opp ned på en pappbit eller en avis. Sett spilene på plass, jevnt fordelt rundt hele. Det enkleste er starte med bena, plassert mot hverandre og deretter sette spilene i jevne mellomrom mellom bena. Sett eventuelt et lite merke i bunnen slik at du vet hvor spilene skal limes på plass.

Spilene limes på plass, en av gangen med et sterkt lim. Bruk eventuelt maskeringstape eller spennbånd for å holde spilene tatt sammen mens limet tørker.

En oppstammet potteplante passer fint i denne kule spilepotten med ben.Trustpilot