Hva ruger påskehønene på?

28 februar, 2024

Pynt til påsken med fine høner. Dersom hønene ruger på noe godt i tillegg, kan de mer enn gjerne få plass på påskens spisebord. Bytt ut påskeegget med en høne, full av påskegodteri.

Nå begynner våren å våkne til liv og snart er det påske igjen. Disse hønene som er fylt med påskegodteri er morsomme å pynte tallerkenen med på påskebordet.

Mål omkretsen rundt kanten nederst på pappkjeglen. Klipp ut en bit av kreppapiret, langt nok til å dekke rundt hele pappkjeglen.

Rull papiret sammen og trykk det litt flatt slik at du får en ca 3-4 cm bred rull. Klipp opp rullen i fire deler og klipp av hjørnene på hver del, se bildet. Når du deretter ruller ut papiret, får du en lang taggete strimmel.

Lim remsen på plass slik at "taggene" - som blir fjærene til høna - henger utenfor kanten på kjeglen. Bruk limpistol med lav temperatur.

Fortsett å lime på de taggete strimlene, runde etter runde. Legg strimlene litt over hverandre slik at de dekker hele kjeglen. Avslutt med å lime fast en rufsete hanekam på toppen.

Til øyne brukte vi to vattegg og tegnet pupiller med svart Poscapenn. Husk at både størrelsen og plasseringen av pupillene har mye å si for utseendet til den ferdige høna.

Fra en vanlig eggekartong klipper du ut et nebb. Mal med gul eller oransje maling. Lim fast både nebb og øyne med limpistol.

Beina kan kanskje få lov til å henge over bordkanten? Lag føttene av messingtråd som du former og knyter fast med tykt makramégarn slik at føttene henger fritt. Lag føttene som du ser på bildet og lim deretter fast beina på innsiden av pappkjeglen.

Fyll pappkjeglen med påskegodteri. Pakk inn godteriet i litt papir og vri det rundt slik at alt holder seg på plass. En morsom overraskelse er at høna ikke bare er til pynt – den ruger på noe søtt og godt også!Trustpilot