En lysende idé til Valentinsdagen

31 januar, 2024

I stort format blir fyrstikken en morsom gave å gi bort til noen du er glad i – kanskje sammen med en bukett franske tulipaner.

Med all respekt, hjerter i alle former og fasonger er fantastisk, men kan noen ganger føles litt forutsigbart og en tanke for søtt.

På den andre siden av Atlanterhavet har fyrstikker og fyrstikkesker sammen med en liten hilsen; f.eks” you light my fire” eller” you´re my perfect match” blitt en stadig mer vanlig gave på Valentinsdagen.

Vi brukte en solid firkantet list og telgjet den som en stor fyrstikk – en morsom ide´ som også fungerer her hos oss i Norden.

Start med å sage ut en del av en firkantet list. Vi brukte en list i dimensjon 27 x 27 mm, ca 70 cm blir passelig lengde.

Med en klassisk gjæringskasse og en japansk håndsag er det lett som en plett å skjære rette og fine kutt uten skarpe kanter.

Tegn deretter hvordan toppen av fyrstikken skal se ut slik at du ser omtrent hvor mye du skal telgje og file bort. Vi brukte både en vanlig morakniv og en sagrasp av japansk modell, som er en effektiv rasp. Den etterlater også den ru finishen vi vil ha som ligner det røde fyrstikkhodet. Start med telgjingen og avslutt med raspen.

Vi bygget opp fyrstikkhodet litt for å få det noe mer rundt. Vi brukte strukturpasta med sand, som passer godt og som gir den karakteristiske grove overflaten. Bygg flere lag hvis nødvendig.

Når fyrstikken har fått den riktige formen og strukturpastaen har tørket, maler du med matt svart maling. Vi brukte svart tavlemaling.

I den andre enden malte vi et lite hjerte - det er tross alt Valentinsdagen!

I stedet for et vanlig kort brukte vi akvarellpapir. Vi klippet ut en klassisk etikett med skrå hjørner og et stort hull slik at det passer til båndet. Sett båndet på enten fyrstikken eller blomsterbuketten.

Det passer fint å skrive med kalligrafipenner på kortet. Fest kortet med et fløyelsbånd i buketten sammen med den store fyrstikken til slutt. Trustpilot