Voksegg

Nå er tiden inne for egg igjen! På denne tiden av året triller de inn i alle tenkelige former. Voksegg med et lys på innsiden, blir en fin lyslykt på bordet når påsken nærmer seg.

Ballonger

Pass på mens nettene fremdeles er kalde. Fyll noen ballonger med vann, og la de stå og fryse til is utendørs. Er det ikke kaldt nok, kan man bruke fryseren. Ballongene må være helt gjennomfrosset for å tåle varmen fra den smeltede lysmassen.

Dypp

Når støpemassen har smeltet, dypper du ballongen i massen. Ta opp ballongen, og la massen avkjøles godt mellom hver dypping, ellers risikerer man at massen smelter. Prosessen går ganske raskt, takket være isen i ballongen. Dypp flere ganger inntil egget har tykke nok vegger. Sett til avkjøling og vent til isen har smeltet før du punkterer og fjerner ballongen. Hell litt ekstra masse som tyngde i bunnen slik at egget står stødig, sett til avkjøling. Bruk gjerne LED telys, som avgir lite varme, bedre for luften innendørs og av miljøhensyn.


Trustpilot