Påskepynt av jerntråd

Noen ganger rekker man ikke å….vaske, handle, lage mat…påskeverksted. Kanskje har man store planer for påskepynten, og plutselig er påsken her. Her er noen raske kråkeføtter (eller er det kyllingføtter kanskje?) Du bøyer de av jerntråd på en halvtime. Et lite eggeformet kort med navn, eller kanskje bare en liten ”god påske” hilsen holdes på plass av de små føttene. Ringen som holder kortet, blir samtidig en liten ”eggeplomme” på det eggeformede kortet, som kan fargelegges som du vil.

Føtter

Start med å bøye tråden i to omganger til en ring. La tråden henge rett ned fra ringen i ca 4 centimeter, bøy deretter bakover og lag en ”hæl” på den første kyllingfoten. Fortsett framover og lag tre tær, bruk en kombinasjonstang for å klemme sammen tærne i hver spiss. Når den første foten er ferdig, bøyer du tråden tilbake opp mot ringen, og deretter ned igjen. Start med å bøye den andre foten . Føttene kan sitte på ståltrådrullen hele tiden mens du jobber.

Bordkort

Klipp ut et eggeformet kort, skriv på navn og sett det fast i ringen. Kortet inne i ringen kan fargelegges, slik at det ser enda mer ut som et egg.

Fuglerede

Til vårt påskebord laget vi også et lite fuglerede av ståltråd, men av en tynnere kvalitet på 0,7 mm. Det er bare å snu og forme på fri hånd, omgang etter omgang. Et tomt, skyllet egg passer godt som vase for små vårblomster i fugleredet.