Vindusbeskyttelse av vevd rotting

Rotting ser man mer og mer av i interiørkatalogene. Ikke bare som beskyttelse som var så populært før, nå finner vi også mange andre bruksområder på den. Her har vi snekret sammen en liten solbeskyttelse til vinduskarmen som også hindrer innsyn.

Saging

Bestem deg for hvilken dimensjon du vil ha på rammene. Vi valgte furulist i 15x21 mm. Velg størrelse på rammene. Ytre mål på våre rammer er 20x30 cm (indre mål 16x26 cm) Sag biter av listen med 45 graders vinkel, 6 stk 20 cm lange og 6 stk 30 cm lange. Bruk en gjærkasse og en japansk håndsag eller en gjæringssag. Puss/slip over snittene litt hvis det trengs.

Sett sammen rammene

Bruk hjørnetvinger og smør litt trelim på en av treflatene og sett fast en lang og en kort list i hjørnetvingeren. La limet tørke ordentlig. Gjør det samme med alle listene og sett deretter sammen alle hjørnene, to og to til tre rammer, bruk hjørnetvinger her også.

Rottingvev

På tre av de seks rammene faser du bort litt av tykkelsen på listen innerst i kanten på rammene, 3 mm dypt og 7 mm inn. Bruk et stemjern. Klipp tre biter av rottingveven, ca 15 mm større enn det innerste målet på rammene på begge sider. (ca 175 x 273 mm). Hvis rottingen er veldig stiv og bare ruller seg sammen, kan du legge den i lunkent vann i en time eller to. Sett fast rottingveven i rammene med stiftepistol. Pass på at stiftene sitter godt. Lim fast de tre ”tomme” rammene over rammene med rottingvev. Vær nøye slik at ytterkantene på rammene blir helt jevne.

Hengsler

Skru hengslene på plass (25x20 mm), slik at du kan bøye skjermen som bildet viser (som et trekkspill)


Trustpilot