Veggteppe i makramé

De aller fleste har vel en eller annen gang knytt makramé, om ikke annet så i alle fall i sløydtimene på skolen. Under tittelen Tips & teknikker viser og forklarer vi hvordan du lager makraméknuter og de andre knutene du trenger. Disse kan du siden variere og utvikle i det uendelige. Mønster trenger du egentlig ikke. Når du har lært deg de ulike knutene, kan du få inspirasjon fra ulike produkter og raskt komme fram til hvilke knuter som har vært brukt. Det vanskeligste med prosjektet, er hvor lange trådene dine trenger å være… ofte trenger man mer enn man tror. Ved middels tett knytt makramémønster, beregnes fire ganger arbeidets lengde. Godt å vite: tynt garn er drøyere enn grovt. Mål, prøveknyt og knyt på nytt.

Slik gjør du

Klipp antall tråder som du vil ha. Vårt teppe består av 22 tråder. Trådene i midten bør være noe lengre ettersom det der er flere knuter. Slå en reverserende halvknute rundt et beslag, f.eks en rundstav, en grein eller et horn.

Slik gjør du

Start med å knyte makraméknuter over alle trådene, rett under beslaget.

Slik gjør du

På neste «rad» knyter du makraméknuter, bortsett fra på de to ytterste trådene på hver side. Dette innebærer at du bytter på trådene som du knyter knutene med.

Slik gjør du

Fortsett på samme måte til den siste tråden. Deretter starter du med å øke knuter pr rad igjen, på samme måte som du minsket. Pass på at du ikke drar for mye i trådene og knutene. Knutene skal skape en form av stående rombe. La gjerne arbeidet henge på en vegg slik at du ser hvordan det faller.

Slik gjør du

Når veggteppet har fått ønskelig lengde, er teppet ferdig. Vi valgte å avslutte arbeidet med å klippe av trådene og tre på trekuler nederst.


Trustpilot