Underlag i tre, kork og skinn

Kan man få for mange gryteunderlag? Ja, kanskje, men da kan man jo lage enda flere og gi bort til noen som trenger et til, eller?!

Treringer

Påfør bivoks på treringene og la det tørke godt. Sett sammen en stor ring og 7 mindre ringer til en ”blomst” med naturhyssing.

Skinn

Klipp ut små skinnremser. Ta mål av hvor lange de trenger å være for å gå rundt to ringer ved siden av hverandre. Vi klipte opp ca 5 mm brede biter. Lim sammen remsene over hyssingen. La limet tørke. Deretter er underlaget ferdig.

Knappformer

Dersom du har en bit kork til overs, kan du lime knappformer på den. Start på midten med en knappform og 6 stk liggende i sirkel rundt. Fortsett deretter på rad nr 3, som danner en sekskantet form. Fortsett til du er fornøyd med størrelsen på underlaget. Lim formene på plass med smeltelim.

Kork

Korkplaten skjæres i fasong langs knappformene.

Underlag av trekuler.

Knyt en tykk knute på lærremmen. Tre trekuler på en rund lærrem. Når lærremmen med kuler er lang nok, lager du en knute på enden av remmen. Pass på at den siste knuten ikke kommer for tett på den siste kulen, men at det er litt luft mellom kulen og knuten. Dette underlaget må man legge i en spiral hver gang man bruker det. Når det ikke er i bruk, kan det henge på en krok. Gryteunderlaget blir da en fin innredningsdetalj på kjøkkenet.

Voksing av trekuler

Smør bivoks på kulene. Kulene får da en varm farge og myk overflate.


Trustpilot