Rustikke brett med skinnhåndtak

Av en bräda massiv furu kan du skapa dessa rustika brickor med snygga läderhandtag. Behandla dem med oljebets i din favoritkulör och efterbehandla med Köksbänksolja Plus från Herdins, da kan du også bruke brettene til å servere mat på.

Slip

Tilpass furubordet slik at du får det målet du vil ha. Slip ned den grove overflaten til du er fornøyd med finishen. Avrund kantene noe.

Beis

Pass på å fjerne alt slipestøv. Beis brettene med oljebeis. Vi har brukt «mørk eik» på brettet i front, bakerst ligger et brett i «tjære» og øverst et i «jernvitrol». Påfør flytende beis ”Snappy fordriver” eller en pensel og jevne det hele ut med «Snappy» fordriver. Fjern overflødig beis med en bomullsfille, lett tilgjengelig. Etter oljebeisen har herdet et par døgn, stryker du på kjøkkenbenkolje Plus fra Herdins. Overflaten er da godkjent for servering/ komme i kontakt med næringsmidler. Vær imidlertid forsiktig med å skjære i brettet, da oljebeisen ikke er godkjent til næringsmidler.

Håndtak

Lærhåndtak passer fint til disse brettene. Skjær ut passelige lange biter. Behandle med bivoks og kantpolerer. Lag hull med hulltang og sett de fast med spikere på begge sider av brettet. Vil du være sikker på at håndtakene sitter godt, kan du for sikkerhets skyld også påføre litt lim før du spikrer de på plass.


Trustpilot