Press vårens blomster

Plutselig skjer alt på en gang. Knoppene brister og snart kommer vårblomstene. Vårens underverk er kort, og noen ganger vil man stoppe tiden, ta vare på følelsen. Press blomstene istedenfor å sette de i vaser, da holder de mye lenger.

Blomsterpresse

Legg blomstene i en blomsterpresse. Legg en bit wellpapp og et tynt trekkpapir under blomsten. Fuktigheten absorberes av papiret, og blomsten tørker ut når den ligger i press. Legg blomsten forsiktig på plass, prøv å få blomsten til å ligge utsprunget når du presser den. La blomsten ligge i press minst en uke før du tar ut blomsten.

Bor

Mellom to akrylplastplater kan man se plantene fra to sider. Skjær ut akrylplastplatene med en plastskjærer. Skjær først et hakk og bryt deretter av platen. Bor hull i hjørnene med et vanlig trebor. Pass på at platene ikke sklir, sett på en teipbit for å holde de sammen.

Legg blomstene på plass

Finn fram blomstene og legg de mellom akrylplastplatene. Bruk pinsett når du flytter blomstene. Skru sammen platene med skrueniter i hjørnene.

Herbarium blokk

Du kan også ta vare på blomstene i en Herbarium blokk. Bruk pinsett og pensel og lim fast de tørkede blomstene med bokbinderlim.


Trustpilot