Poser til plantene

Lag fine krukker til plantene, du kan bruke mange typer materialer, morsomt er det også. Vi har valgt å bruke det nye materialet Snap Pap, som er en blanding av cellulose og latex. Dette kan man også sy i, men her har vi valgt en meget enkel snarvei ved å lime sammen materialet til en pose. Når du har brettet posen, kan du fargelegge den øverste delen på innsiden med maling og deretter brette den ut. Vi brukte spraymaling, som ble meget dekorativt. Nå er posen din klar til bruk, Sett potteplanten i krukken. Når du skal vanne planten ta den ut av posen, ettersom posen ikke er vanntett.

Skjær ut

Skjær ut en bit Snap Pap. Bestem omkretsen (=lengde) og høyde (=bredde). Legg til ca 20 cm på høyden, til bunn og utbrett. Brett sammen biten på høyden slik at det går litt om hverandre, som bildet viser. Lim sammen skjøten med trelim eller smeltelim.

Bunnen

Brett opp en bunn, her bestemmer du omtrent hvor bred du vil at posen skal bli.

Brett ut

Brett ut bunnen som bildet viser, på hver sin side av bunnen.

Lim

Brett begge sidene av bunnen mot midten og lim med trelim eller smeltelim. Nå kan du fortsette å dekorere posen med maling øverst på innsiden. Vi sprayet med spraymaling, men du kan også bruke hobbymaling eller akrylmaling. Nå er posen din klar til bruk, Sett potteplanten i krukken. Når du skal vanne planten ta den ut av posen, ettersom posen ikke er vanntett.


Trustpilot