Pose til potteplantene i Snap Pap

Hvis du skal sy i Snap Pap, og spesielt hvis sømmene skal være avrundet, er det betydelig lettere om du bløtlegger materialet ordentlig først. Snap Pap vil bli mykere og mer formbart, og etter tørking holder det godt på fasongen.

Klipp ut delene

Klipp ut en rund del så stor som du vil at bunnen skal være. Klipp ut med 1 cm sømmonn. Klipp ut sylinder-delen i den høyden du vil ha + 4-5 cm til bretten og sømmonnet. Lengden på den rektangulære biten regner du ut ved å ta diameter x PI (3,14). Legg til 2 cm for sømmonn på skjøten.

Klipp opp sømmonnet

Klipp små hakk, ca 5 mm på den ene lange siden av den rektangulære delen.

Sett sammen delene

Bløtlegg delene godt i lunkent vann og vri ut så mye vann som mulig. Legg den oppklipte kanten mot den runde delen og sett sammen med stoffklemmer.

Sy sammen delene

Sy sammen den oppklippa kanten sammen med den runde. Start ca 1 cm inn på rette delen, sy sammen rundt hele den runde kanten og stopp nøyaktig der du begynte å sy. Du skal da ha igjen ca 1 cm av den rektangulære biten som blir sømmonnet til skjøten.

Sy sammen rektangelen/sylinderen

Sett sammen skjøten på den rektangulære biten med klemmer og sy delene sammen.

Sy dekorsøm

Sy ned skjøten på sømmonnet hvis du vil, slik bildet viser. Sy eventuelt en dekorsøm i kanten på posen.

Dekorer

Hvis du vil, kan du dekorere posen med en liten etikett som du kan klippe ut, skrive på tekst og deretter sette på posen.  Lag hull med hulltang i etiketten og posen, sett den fast med et bånd eller hyssing.


Trustpilot