Magnetisk håndkleholder

Leter du etter en unik og praktisk julegave til dine nære og kjære? Finn fram håndverkeren i deg og lag en eller flere magnetiske håndkleholdere i lær! Håndkleholderne ser ikke bare stilige ut, de er også anvendelige og meget enkle å bruke (og lage).

Polering av kanter

Ta mål og kutt av ca 40 cm lange lærremmer. Dersom kantene er veldig «frynsete», kan du skave av hjørnene med et kantjern eller polere med en kantpolerer.

Hull

Ta mål og lag en strek 6 cm inn fra hver ende. Bruk en liten kniv og lag et lite hakk på innsiden ved streken slik at lærremmen kan bøyes. Lag hull i midten, som passer til skrueniten, ca 1 cm inn fra kanten på remmen. Bruk en superhulltang.

Skruenit

Bøy enden på remmen i «folden» og hold sammen med klips. Lag deretter hull med hulltang gjennom begge lag med remmer slik at hullet kommer akkurat der det skal være. Skru inn skrueniten. Gjør på samme måte i den andre enden av remmen.

Magnet

Lim fast en magnet i hver ende av remmen, som vist på bildet. La limet tørke godt. Legg en magnet over den fastlimte magneten igjen, legg en klatt lim på baksiden av magneten og bøy remmen på midten slik at magnetene møtes og sitter fast i begge ender. Tilsett litt bivoks dersom du vil ha mer glansfullt lær. Dermed er håndkleholderen ferdig.


Trustpilot