Lyslykter

Fine lyslykter kan du lage av rørperler, nål og tråd. Ta utgangspunkt i en rett glasskrukke eller bruk lysholderen vi har brukt, og perle en fin ytterside til å tre på glasslykten. Det er viktig at flammen ikke kommer i kontakt med perlene, så de smelter

Perletråd og nål

Bruk en sterk tråd og en tynn nål. Mål og klipp av en lang tråd, start og tre den første raden. (G-Gull, H-Hvit, S-Svart)
1. rad nedenfra og opp: G,G,H,H,H,H,S,S,H,H,H,H,G,G

2. rad

Tre på en hvit perle og deretter gjennom perlen i gull fra raden over, slik:
2. rad ovenfra og ned: H, gjennom, G, gjennom, H, gjennom, H, gjennom, S, gjennom, H, gjennom, H, gjennom.

Fortsettelse

Bildet viser fortsettelsen på andre rad. Nå vises det tydelig hvordan perlene på første rad ”forskyves” og mønsteret begynner å følge en viss orden.

3. rad

Bildet viser hvordan du starter 3. rad og fortsetter oppover.
3. rad nedenfra og opp: H, gjennom, H, gjennom, S, gjennom, H, gjennom, H, gjennom, G, gjennom, H, gjennom.
Fortsett med rad 4.
4. rad ovenfra og ned: H, gjennom, H, gjennom, G, gjennom, H, gjennom, H, gjennom, S, gjennom, H, gjennom osv…. nå ser man mønsteret og fortsetter å følge det. Når tråden begynner å bli for kort, knyter du den sammen med en ny tråd, drypp evt. en dråpe hurtiglim på knuten slik at den ikke går opp. Når du nærmer deg avslutningen, legger du ”veven” sammen og fester den sammen med den første raden. Lengden avhenger av høyden på krukken/lykten. Har man flaks, passer mønsteret inn.


Trustpilot