Lag kunst med struktur

Kunst med ulike strukturer har blitt veldig populært de siste årene. Du kan lage personlige, unike gjenstander til hjemmet ditt, og det kreves ingen forkunnskaper eller talent for å lage denne typen kunst … bortsett fra at du må tåle å bli klinete, for det blir du! Strukturen kan lages med ulike pastaer og medium. Her viser vi hvordan du lager en utrolig 3D-effekt med aluminiumsnett og gipsbind.

Aluminiumsnett

Klipp ut en lengde med aluminiumsnett, lang nok til malelerretet. Sett det fast under lerretet med nubb på den ene siden.

Drapering og liming

Legg nettet over lerretet. Nettet formes og draperes slik at du får det resultatet du er ute etter. Lim fast kantene på nettet og der nettet skal være i kontakt med lerretet. Det eneste limet som fungerer her er limpistol med smeltelim. Dekk lerretet helt eller delvis, du bestemmer.

Gipsbind

Klipp ut remser av gipsbind og legg i lunkent vann, i ca 1 minutt. Legg gipsbindet over aluminiumsnettet og stryk det fast med fingrene. Bruk gjerne plasthansker, da gipsen tørker ut huden.

Gipspulver

Når gipsen i gipsbindet har stivnet, jevner du deretter ut overflaten. Dypp en pensel i litt vann og stryk over strukturen. Dypp deretter den samme penselen i gipspulver og dytt penselen mot den fuktige overflaten. Gjenta til du har et tilstrekkelig tykt lag med gips. Overflaten jevnes til med noen penselstrøk.

Har du ikke dekket hele lerretet med aluminiumsnett, kan du dekke de tomme områdene ved å legge fuktige gipsbind rett på lerretet.

Mal

Vil du ha en noe jevnere overflate, kan du pusse med en slipesvamp for å jevne ut litt. Pass på å børste bort eventuelt slipestøv etterpå. Deretter maler du noen strøk med akrylmaling. Vi valgte hvit maling, men denne typen kunst blir også fin med svart, beige, grå eller annen nøytral farge. Når malingen har tørket godt, påfører du iriserende medium til slutt. Dette forsterker strukturen på en veldig fin måte. Nå er maleriet ferdig.


Trustpilot