Lag et trendy asymmetrisk speil

Lag et unikt og personlig speil som en del av interiøret ditt hjemme. Bruk fantasien -sag, klipp og form speilet med dine egne hender. Velg et egnet sted og heng opp speilet der det kommer til sin rett, slik at alle kan beundre kunstverket.

Forberedelser

Start med å sette sammen to A3-ark med tape. Lag en mal. Tegn en fin, myk form på speilet, tilpass størrelsen etter speilplasten og HDF-platen. (Speilmalen i eksempelet har dette målet: 60x40 cm)
Når du har klippet ut malen, bruker du den for å markere formen på baksiden av speilplasten. Klipp den deretter ut. Sett sammen to HDF-plater med maskeringstape. Sett speilplasten du klipte ut over platene og tegn rundt formen. Bruk en sag til å kutte ut formen fra platen og lim deretter fast speilplasten over HDF-platen.

Form

Lag en kreativ ramme til speilet. Bland Sculptamold og vann sammen til en grøtaktig konsistens. Trill ut en pølse av massen og legg den rundt kanten på speilet slik at den overlapper både overflaten på speilet og HDF-platen, gjerne også noe under for god stabilitet. Sculptamold herder raskt. Forbered derfor kun litt masse av gangen og del opp arbeidet i flere etapper. Når rammen til speilet er laget, blander du mer masse, noe løsere denne gangen for å fylle ut og eventuelt jevne ut ujevnheter. Bruk deretter en fuktig svamp for å få en jevn og fin overflate til slutt.


Trustpilot